pontus3 e1413925067814

Švedski dizajner dečje kulture u Novoj Iskri        

Gost rezidencijalnog programa Designer in Residence iz Švedske, koji tokom ovog meseca radi u okviru Dizajn inkubator Nova Iskra, Pontus Johansson će održati predavanje o svom radu u polju dizajna «dečije kulture» u okviru redovnog programa Nove Iskre, u četvrtak 23. Oktobra od 17.30 časova.

Ovog meseca, prvi gost programa Designer in Resdience (u okviru šire platforme Create in Residence) stigao je u Dizajn inkubator Novu Iskru, gde će tokom perioda od mesec dana raditi na svojim projektima, i upoznati specifičnosti lokalne dizajn scene i kulture. U pitanju je dizajner “dečije kulture” (child culture) Pontus Johansson, dizajner proizvoda koji se fokusirao na razvoj projekata za decu. U okviru svog boravka u Beogradu, Pontus će se predstaviti predavanjem Do not touch! It is not a toy! kroz koje će predstaviti svoje polje delovanja i projekte na kojima trenutno radi.

[su_box title=”Pontus Johansson “]Pontus Johansson je rođen 1979. godine, a danas živi i radi u Geteborgu. Njegov pristup dizajnu uslovljen je ličnim iskustvom, pre svega kao predavača, mentora i volontera za različite projekte namenjene deci. Sa druge strane, posvećenost zanatima upotpunjuje sliku o njegovom radu, koji se u Švedskoj kroz neke od specijalnih edukativnih programa definiše kao Child Culture Design.[/su_box]