christmas 1824744 1280

Najslađi ukrasi za novogodišnje drvce

S prvim danima decembra, počinje da se javlja ono posebno ushićenje oko predstojećih praznika, jer ćemo tada da svoje vreme posvetimo porodici i najbližima. Centralna figura za vreme novogodišnjih praznika svakog doma jeste jelka, a evo divnih predloga kako da svoje zimsko drvce i svoj dom pretvorite u čaroliju.

Dekoracija jelke zahteva dobru pripremu sa kojom bi trebalo da se započne na vreme. Najzahvalnija je ona jelka od nekih 150 cm, ali ko voli višu jelku, opredliće se za istu. Neka ove godine, vaše novogodišnje drvce krase ukrasi u obliku srca, zvezdica, pahulja, uvek popularni anđelčići, sovice, upadljive kugle, ali možete da zavežete i okačite ukusne bombone i male čokoladice, koje posle možete da smažete. Lampice, različitih veličina i boja će istog trena, kada ih upalite da vas uvuku u magično raspoloženje, ali ne zaboravite i zabavne sveće u obliku Deda Mraza, planinske kućice, šišarke.

Prostor oko jelke je takođe bitan. Možete da napravite veštački sneg od stiropora i poređate okolo jelke romantične fenjere, koje će vašoj prostoriji da daju posebnu atmosferu. Ako tome dodate još i staklene kugle sa zimskom temom, poželećete da ne napuštate prostoriju.

Ne zaboravite da svoje jastučiće presvučete u jastučnice sa motivima pahulja, jelke, irvasa kao i da nabavite ćebence od flanela, koje će vas u hladnim noćima gerejati.

Pojedine ukrase možete naći za pristojan novac u poznatom danskom maloprodajnom lancu. Tamo će vas dočekati i divne plišane igračke, Deda Mraz u svim mogućim oblicima i veličinama, mekani vilenjaci i vile.

U slučaju da ne stignete da odete do Danaca, uvek možete da skoknete do kineske robne kuće Panda, koja po mnogima, nudi kvalitetniju robu nego prosečna kineska prodavnica. Možda baš tamo nađete neke zanimljivu a povoljnu dekoraciju za svoj dom, kao i tekstil kojim ćete da ukrasite svoje stolove.

Robna kuća Emmezeta u svom novogodišnjem asortimanu, kupcima nudi divne ukrase u obliku klizaljki, drvenih kućica, mašni, medvedića. Cene su malčice jače, nego kod Danaca.

I za kraj, kada obavite posao oko dekoracije doma, jelke, ostaje vam da sebi skuvate jednu kaficu ili toplu čokoladu, upalite svoje led lampice, stavite kapu Deda Mraza i zaigrate veselo uz Sinatrino izvođenje „Jingle Bells“.

foto: pixabay.com