Čaj na poslu? Razmislite još jednom!

Nema boljeg osećaja, nego kada ušetate ujutru u toplu kancelariju i pristavite vodu za čaj, jer će vas upravo on ugrejati poput najtoplije pećke tokom hladnih dana. Međutim, da li ste znali da kesice čaja, koje koristimo na posli nisu baš na vrhu lestvice po čistoći?

Čistoća je pola zdravlja, ali da li se toga pridržavaju i zaposleni u vašoj kompaniji u kojoj radite? Niste sigurni?

Prema poslednjim istraživanjima, koja su sprovedena u Britaniji, na uzorku koji je obuhvatio više od 800 radnika, ustanovljeno je da čak njih 80% nije opralo ruke pre korišćenja šolji za čaj i uzimanja kesice za čaj. A to znači?

Istraživači su tako na pokupljenim uzorcima u kuhinjama, koje koriste zaposleni (kesice za čaj, šolje) otkrili oko tri hiljade i osam stotina bakterijskog očitavanja, a sva očitavanja prisutnih bakterija, koja pokazuju brojku preko pet stotina, smatra se visokim. Sve će vam biti jasno, ako zajednički toaleti u firmi pokazuju bakterijska očitavanje tek oko 220.

Ručke na šoljama za čaj su pune bakterija, kao i sam obod šolje, a ručke frižidera su takođe „zaražena“. Ova statistika je zaista poražavajuća, ali nam samo govori da je uvek potrebno voditi računa o higijeni.

Ostaje nam jedina nada da se uzdamo u svoje kolege i pomisao da smo mi uredniji i pedantniji od zaposlenih u Velikoj Britaniji.

Topao savet jeste da uvek pre svake upotrebe čaše ili šolje operete i to sunđerom koji redovno menjate. Barem se mi u našem timu toga pridržavamo.

foto: pixabay.com