ajlajner za fatalan pogled 809

Ajlajner za fatalan pogled

Jesenji trendovi

Šta je zajedničko za Sofiju Loren, Merlin Monro, Brižit Bardo i Odri Hepbern? One su filmske dive, seks simboli i ikone ženstvenosti. Sve su proslavile „mačkasti” pogled, koji odaje prave zavodnice. Ajlajner je njihova tajna!

Ove jeseni, retro izgled „pin up” devojaka i filmskih diva je ponovo u modi! Ajlajner se vratio kao nezaobilazni deo dnevne i noćne šminke. Uokvirene oči odišu seksilipom, mistične su, privlačne. Pogled je snen, odvažan, ali u isto vreme ženstven i pun  samopouzdanja.

Svetski majstori šminke preporučuju nam da se ove jeseni oslobodimo i eksperimentišemo bojama, teksturama i stilovima šminkanja. Bilo da se odlučimo za kreon ili ajlajner, ocrtane oči su imperativ ove sezone.

Smeđi tonovi odlično pristaju uz zelene oči. Braonkaste tople nijanse senki kombinujte sa smeđim, crvenim ili zlatnim  ajlajnerom. Ova kombinacija odlično ističe lepotu pogleda i daje mu elegantnu notu.

Ljubičasti, tamno plavi, žuti i crveni ajlajneri pogodni su za sve prilike. U modi su i kreoni tirkiznih tonova, kao i srebrni i zlatni.

Ukoliko imate previše bled ten, izbegavajte crni ajlajner preko dana. Može da napravi suprotan efekat od onoga što ste želeli da postignete. On često deluje „preteško”, te lice dobija groteskni izraz, poput pozorišne maske. Najbolje ga je koristiti u kombinaciji sa sivim i srebrnim senkama.

Nemojte preterivati sa iscrtavanjem okvira očiju. Trudite se da savladate tehniku nanošenja tečnog ajlajnera. Vežbajte ruku! Nikada nemojte povlačiti debele linije.

Pre upotrebe, ajlajner promućkajte, a papirnom maramicom otklonite višak sa četkice. Neka vam linije budu tanje, jer se one lakše mogu ispravljati. Donji kapak se ne ocrtava ajlajnerom, možete ga naglasiti blagim potezima kreona ili tamnijom senkom.

Vodite računa da ovaj način šminkanja ne pristaje baš svim oblicima očiju.  Spuštene kapke teško ćete naglasiti ajlajnerom, jer mačkasti izgled ne pristaje baš svima dobro.

Ajlajner i kreon, duže će ostati na kapcima ukoliko  senkom pređete preko iscrtanih linija.