zabranjeno umiranje u italijanskom gradicu

Zabranjeno umiranje u italijanskom gradiću

Čik probaj da se usudiš

Do sada smo se susretali sa neobičnim zakonima različitih zemalja i čudili se ili smejali da li bi zaista prosečnom čoveku palo na pamet da, na primer, peca ribu dok jaše na konju, kao što je to zakonom zabranjeno, ako se kojim slučajem nađete u Ohaju, u Sjedinjenim Američkim Držvama. Međutim, jedan italijanski gradić je išao korak dalje i svojim stanovnicma zabranio da umire…

U blizini poznatog Napulja nalazi se maleni gradić Falciano del Massico koji je svojim stanovnicima izdao veoma neobičan zahtev koji se kažnjava zakonom ako se prekrši.

Naime, svim stanovnicima malenog grada je zabranjeno da umiru. Da li možete da poverujete? Gradonačelnik gradića Falčeno del Masiko je početkom marta izdao naredbu koju moraju da poštuju svi žitelji pomenutog grada, a to je da zabrana umiranja!

Gradonačelnik je objasnio da je ovakva naredba bila neophodna, jer gradić nema svoje groblje na kojem bi mogli da sahranjuju meštane koji su se oprostili od ovog sveta, a sa vlastima susednog mesta koje ima svoje groblje je u svađi. Prema rečima gradonačelnika, meštani gradića u kojime je zabranjeno da se umire su sa radošću prihvatili novu naredbu. U međuvremenu svi ljudi koji žure na onaj svet, moraju malo da se strpe, jer je pokrenut projekat izgradnje groblja za meštane ovog gradića i to sve zahvaljujući neobičnoj naredbi.

Znate kako kažu, strpljen – spasen, mada ne verujemo da će svi meštani moći da poštuju gradonačelnikovu zabranu.

Foto: publicdomainpictures