05

Vanzemaljac u mišolovci

Neobično goluždravo stvorenje

Maja, 2007.godine na farmi Maroa Lopeza, u meksičkom gradiću Toluce, u zamku za miševe uhvatilo se neobično goluždravo stvorenje…

Farmer Lopez i njegovi radnici naježili su se od prizora koji su zatekli. U mišolovku se zarobilo odvratno, čudno i jezivo biće koje nikad do tada nisu videli ni na naučno-fantastičnom filmu. Zgroženi i uplašeni odlučili su da ovo stvorenje udave u vodi.

O ovom bizarnom slučaju čuo je i stručnjak za NLO i vanzemaljce, Jaime Maussan, kome je Lopez predao telo na proučavanje i seciranje. Maussan je tvrdio da je reč o vanzemaljcu.

Nakon ispitivanja ovog čudnog slučaja, posle DNK analize i magnetne rezonance, naučnici su se potpuno zbunili. Smatra se da je reč o novoj vrsti guštera, prilagođenom životu u vodi. Isto tako zbunjujuće je to što ovo biće ima i neka anatomska svojstva čoveka, poput građe i izgleda kostiju i zglobova. Mozak mu je izrazito velik, a deo koji je odgovoran za učenje i pamćenje je naročito razvijen. Telo mu je u odnosu na lobanju nerazvijeno, pa stoga potseća na vanzemaljsko biće.

Smatra se da je reč o inteligentnom biću. Njegovo poreklo je jos uvek misterija. Vanzemaljac? Mutant? Gušter? Nova životinjska vrsta? Sigurno je jedno „odgovori su tamo negde” -X Files.

Ilustracija: YouTube