Raspevano drvo    

U Velikoj Britaniji poznato je kao The Singing Ringing Tree, odnosno, drvo koje peva i svira. Simbol je ljubavi prema prirodi i spomenik koji zadivljuje.

Drvo koje peva i svira predstavlja skulpturu koja je ujedno i džinovski muzički instrument. Postavljeno je visoko na brdu i lako vidljivo sa obližnjih puteva.

Putnici bi trebalo da zastanu i poslušaju muziku koje ovo drvo emituje uz pomoć strujanja vazduha. Ono je napravljeno od velikog broja čeličnih cevi koje su gusto postavljene jedna uz drugu, različitih dužina, tako da imitiraju krošnju i stablo.

Uz pomoć vetra koji struji kroz cevi, drvo peva i svira. U zavisnosti od intenziteta i položaja vetra, ono menja svoju melodiju i svaki put ispušta jedinstvene kombinacije tonova.

Ovaj divan melodični spomenik dizajnirala je arhitektonska firma Tonkin Lui. Drvo je postavljeno 2006.godine i od tada do danas veliki broj ljudi ga posećuje kako bi pod njim uživali u pesmi vetra.

Ono je deo arhitektonskog projekta Panopticons-koji nastoji da promoviše prirodne lepote britanskog okruga Pennine Lancashire. Jedan je od četiri jedinstvena spomenika koji su postavljeni po uzvišenjima okruga.