read 1386803 1280
foto: pixabay.com

Aparati sa kratkim pričama u Francuskoj

Jesenja putovanja su idealna za one koji mogu da se organizuju na vreme i imaju slobodnog vremena. Bilo da ste u Francuskoj poslom ili privatno, putujete metroom ili vozom, neće vam biti dosadno jer su na železničkim stanicama postavljeni aparati sa kratkim pričama za čitanje.

Francuska je zemlja sa uređenim javnim prevozom, pa otuda i putnici nemaju problem sa čekanjem istog, kao što je slučaj u mnogim zemljama. Međutim, kako je velika zemlja, tako su i velike razdaljine između delova grada, Francuzi najčešće putuju metroom.

Francuska izdavačka kuća „Short Edition“ je došla do genijalne ideje da svojim građanima ulepšaju putovanje do željenog odredišta, tako što je postavila aparate za čitanje, sa kojih se mogu preuzeti kratke priče. Na taj način, građani na kvalitetan i originalan način ispunjavaju svoje vreme ako su kojim slučajem zaboravili da sa sobom ponesu knjigu. Francuska izdavačka kuća broji veliku internet zajedinicu talentovanih pisaca, koji su bili pozvani da dostave svoje radove za ovaj projekat. Najzanimljivije priče su izabrane i ubačene u bazu podataka na različitim lokacijama. Ovi aparati su besplatni i nude priče, koje se mogu pročitati za minut, tri ili pet minuta.

Javni servis za čitanje u Francuskoj je postao apsolutni hit, građani su oduševljeni a sva je prilika da će se dodatni aparati postavljati širom zemlje.

Mi smo oduševljeni ovom fenomenalnom idejom, šta vi kažete?