ID 10044296
foto:freedigitalphotos.net

Vežbe bez blama

Oni koji treniraju na novi način nikad neće zaboraviti da ponesu svoju opremu, ali zato će morati da kažu zbogom blamu. Posle ove fizičke aktivnosti, polaznici kursa nikad se više neće stideti da se skinu, pardon, obuku, u kupaći. Ovi Njujorčani vežbaju potpuno goli u studiju Nudističke joge.

Iz fotelje nije lako odabrati pravu fizičku aktivnost koja će prijati, pa je tako i glavna misao budućeg fitnes entuzijaste da li je već sada odgovarajuće fizičke spremnosti za željenu rekreaciju i da li će se osećati prijatno u tom novom, sportskom okruženju. Dilema je mnogo i kada su u pitanju klasični treninzi, međutim šta biste rekli da u kraju vidite oglas za Nudističku jogu?

Treninzi joge se izuzetno delotvorni i u njima zaista mogu da uživaju osobe oba pola  i različitih godišta. Treniraju je čak i trudnice, i mame sa bebama. Međutim, iako je mnogima prijatna i lagana neki se plaše vežbi istezanja, ili situacija da će ispasti smešni. Iskusni rekreativci znaju da bilo koja fizička aktivnost u grupi oslobađa i pomaže da se osoba oslobodi stida i da unapredi i zavoli svoje telo i sliku o sebi. Na taj način su razmišljli i jogii iz Njujorka, pa su tu misao doveli do ekstrema, ali i dobre poslovne prilike. Osmislili su i pokrenuli studio Nudističke joge (Naked Yoga).

Na času Nudističke joge svi su goli do kože. Par koji je pokrenuo ovu kontroverznu aktivnost kaže da smo po rođenju goli i da je to prirodno stanje. Vežbajući sa njima i bez odeće osobe se, kako kažu, oslobađaju stida i na taj način prihvataju svoje telo. Iako bi možda mnoge zanimalo da zavire na jedan ovakav trening, vlasnici kažu da su publika i fotografisanje zabranjeni.

Mesečni izdatak za ovu rekreaciju je 25 dolara, a časovi su podeljeni na muške, ženske i kombinovane.

foto:freedigitalphotos.net