venčanje Princa Vilijama i Kejt

Venčanje princa Vilijama i Kejt

Svadba veka

U poslednje vreme u Velikoj Britaniji jedan događaj već duže vreme drži pažnju svojih građana i šire javnosti. Svi u uperili oko na britansku prestonicu budno prateći i najmanji detalj povodom predstojećeg venčanja princa Vilijama i njegove verenice Kejt Midlton.

Turističke agencije u Velikoj Britaniji zadovoljno trljaju ruke, jer je tražnja aranžmana u periodu održavanja svečane ceremonije venčanja izuzetna. Kako navode izvori, rezervacija smeštaja je počela još odavno, a prodaja avionskih karata ide kao alva. Još uvek se traži mesto više. Venčanje princa i njegove izabranice je zakazano za 29. april u Londonu, tako da su mnoge agencije iskoristile situaciju i uvrstile je u još jednu od svojih turističkih ponuda. Zaista spektakularan način da se privuku turisti iz celog sveta, moramo im odati priznanje.

Oni koji i nisu pri parama, moćiće da prate venčanje pored malih ekrana, a oni koji se zateknu u Londonu uživaće istinski u održavanju svadbe veka. Crkveni obred venčanja je planiran da se održi u Vestminterskoj opatiji, a nakon toga će uslediti svečani ručak i zabava u Bakingamskoj palati.

Zanimljivo je da je tržište Engleske preplavljeno suvenirima sa njihovim likovima. Tako se može pazariti fini procelan, divni setovi za ručavanje, salvete, pa sve do magneta i kondoma. Naravno, ovi kondomi služe samo kao ukras i ne štite od neželjene trudnoće. Slogan na pakovanju kondoma glasi „lezite i mislite na Englesku”. Stvarno svašta možemo da čujemo od Engleza.

Foto: publicdomainpic