venčanje Princa Vilijama i Kejt

Venčanje princa Vilijama i Kejt

Svadba veka

U poslednje vreme u Velikoj Britaniji jedan događaj već duže vreme drži pažnju svojih građana i šire javnosti. Svi u uperili oko na britansku prestonicu budno prateći i najmanji detalj povodom predstojećeg venčanja princa Vilijama i njegove verenice Kejt Midlton.

Turističke agencije u Velikoj Britaniji zadovoljno trljaju ruke, jer je tražnja aranžmana u periodu održavanja svečane ceremonije venčanja izuzetna. Kako navode izvori, rezervacija smeštaja je počela još odavno, a prodaja avionskih karata ide kao alva. Još uvek se traži mesto više. Venčanje princa i njegove izabranice je zakazano za 29. april u Londonu, tako da su mnoge agencije iskoristile situaciju i uvrstile je u još jednu od svojih turističkih ponuda. Zaista spektakularan način da se privuku turisti iz celog sveta, moramo im odati priznanje.

Oni koji i nisu pri parama, moćiće da prate venčanje pored malih ekrana, a oni koji se zateknu u Londonu uživaće istinski u održavanju svadbe veka. Crkveni obred venčanja je planiran da se održi u Vestminterskoj opatiji, a nakon toga će uslediti svečani ručak i zabava u Bakingamskoj palati.

LookerWeekly magazin Oktobarski salon 2022 baner

Zanimljivo je da je tržište Engleske preplavljeno suvenirima sa njihovim likovima. Tako se može pazariti fini procelan, divni setovi za ručavanje, salvete, pa sve do magneta i kondoma. Naravno, ovi kondomi služe samo kao ukras i ne štite od neželjene trudnoće. Slogan na pakovanju kondoma glasi „lezite i mislite na Englesku”. Stvarno svašta možemo da čujemo od Engleza.

Foto: publicdomainpic