Screen Shot 2017 07 26 at 12.59.33

Muzej čokolade u Barsi

O čokoladi bismo mogli da samo da maštamo, da Hernan Kortez, španski konkvistador nije doneo seme kakaa u Evropu. Ostalo nije bitno, čokolada je zauzela sva naša čula i postala je omiljeni slatkiš na svetu. Da li biste mogli da odolite a da ne gricnete eksponate od čokolade, koji se čuvaju u Muzeju čokolade u Barseloni?

Ako vam je kojim slučajem, na sledećem proputovanju planirana poseta Barseloni, nemojte propustiti posetu Muzeju čokolade.

Put vas je naveo do ulice Carrer Comerc 36 u Barseloni, znajte da ste da pravoj adresi. Ne ustraučavajte se da uđete u Muzej čokolade i uživate u zanimljivim pričama i slatkim eksponatima.

Cilj pokretanja i otvaranja Muzeja čokolade jeste da se ljudima na pravi način obezbedi pristup korisnim informacijama i zanimljivoj istoriji o samim počecima i nastanku najslađeg proizvoda ikada. Posebno je bitno podizanje sveti o kulturi čokolade kao takve, kako bi se povećao i gastronomski prestiž.

Na samom ulazu u muzej, posetioce će dočekati majmun od bele čokolade, koji žvaće listove kakaa. Kako šetnja odmiče, tako će posetioci videti mnoge skulpture od čokolade i u njima prepoznati slavne ličnosti, junake iz crtaća, verske motive i svašta interesantno nešto. Kladimo se da biste voleli da gricnete čokoladnu Mini Maus, Asteriksa i Obeliksa, Luis Amstronga ili da otkinete parče tornja od čokoladne skulpture Sagrade Familija.

Za posetioce su obezbeđena i stručna predavanja ali i različite aktivnosti za sve uzraste. Tako oni najmlađi mogu da uživaju u ukusu i pravljenju čokolade sa voćem, uz nadzor mentora i jednog od roditelja. Sa druge strane, mogu da razvijaju i svoju kreativnost jer mogu da crtaju i boje sa čokoladom po belom platnu. Postoje aktivnosti i za stariju decu, ali i za porodice i veće organizovane posete, u zavisnosti od interesovanja.

Za ovo slatko iskustvo, ulaznica nije skupa pa tako za odrasle staje 6 evra, za veće grupe ulaznica košta 5 evra, dok je za decu ispod sedam godina ulaz besplatan.