pivo pena

Da li biste probali ovo pivo?        

Najpopularnije piće na svetu je, svakako, pivo. Pije se svuda i na svim kontinentima. Na ceni su ona koja se izdvajaju po svom kvalitetnom načinu proizvodnje i jedinstvenoj aromi. Nastaje mešanjem slada, vode, ječma i kvasca.

Odnedavno se na tržištu nalaze i piva sa ukusom i mirisom maline, čokolade, jagode, limuna, grejpfruta, slanine, cimeta, borovine… Italijani ga prave i sa školjkama ostrigama. Nema tog ukusa koje ne bi moglo da se nađe u krigli.

Pivari su postali pravi mađioničari, te se utrkuju ko će da napravi originalnije pivo. U tome se često pretera. Poznati su primeri vrlo bizarnih piva.

Pivara iz američke države Oregon rešila je da započne proizvodnju čudnog piva, za koje smatra da će biti hit! Reč je o prvom pivu koje bi nastalo fermentacijom ljudske mokraće.

Pivo od urina, zvaće se „Ale“ i proizvođači garantuju da će imati fantastičan ukus, miris i boju! „Buke“ mu ni malo neće ličiti na žutu izlučevinu.

Kako navodi „Dejli Mejl“ ovo pivo će biti gušće i slađe od običnog jer će se pivski kvasac fermentirati na višoj temperaturi.

Najavljena je prva probna serija „Ale“ piva i ona će iznositi oko 10 barela, odnosno, 1200 litara piva od mokraće. Ukoliko postane traženo, pivari će početi i sa masovnom proizvodnjom.