Koja i beogradski sastava Disciplin A Kitschme

Album „Opet.“: Disciplin A Kitschme sad i na duplom vinilu

Na promociji povodom izlaska albuma na duplom vinilu “Opet.” benda „Disciplin A Kitschme“, svi obožavaoci fank-rok zvuka imali su priliku da se druže sa beogradskim članovima grupe (Manja, Vul i Koja) i da javno preslušaju album u Mascom Store u Čumićevom sokačetu. Izlaskom vinilnog izdanja, album „Opet.“ je dostupan na svim nosačima zvuka (kao CD, vinil i kao digitalni album za streaming i download).

Dugo se čekalo na vinilno izdanje ovog albuma, tako da sam se, kad se konačno to i dogodilo, osetio poput Đepeta u trenutku finalizacije Pinokia. Raspored pesama je prilagođen limitiranom trajanju vinil strana, napravljena su neka pretumbavanja, pa je zanimljivo čuti album i u tom obliku. Takođe je fino kad CD image postane duplo veći, a dodatno sam se obradovao unutrašnjim crnim papirnim kesama u kojima su ploče, to je nešto čega ranije nije bilo u vinilnim jugoslovenskim izdanjima. Zvuk je topliji i prirodniji, verujem da će slušaoci primetiti novu dimenziju pri slušanju albuma.” – kaže Koja, frotmen grupe Disciplin A Kitschme.

Disciplin A Kitschme (od 1995. godine nastupa pod nazivom  Disciplin A Kitschme) je rok grupa, osnovana krajem 1981. godine. Osnovana je od strane basiste Dušana Kojića-Koje, neposredno nakon raspada novotalasne grupe Šarlo Akrobata.

LookerWeekly magazin Oktobarski salon 2022 baner

Mascom je grupa kompanija čije delatnosti obuhvataju široku lepezu aktivnosti marketiranja i administracije predmeta intelektualne svojine. Mascom Records je muzička izdavačka kuća u okviru Mascom grupe koja okuplja najvažnije umetnike, kompozitore, producente i izvođače domaće scene.