Screen Shot 2015 09 15 at 21.25.41

Forenzičarka ili zombi?

Postoji bezbroj recepata za prevazilaženje  stresa, ali način na koji to radi jedna Amerikanka je poprilično neobičan. Ona se “pretvara” u zombija i plaši ljude, što je posebno interesantno imajući u vidu njeno pravo zanimanje.

Amerikanka Kal Davanport je zaposlena na Univerzitetu Džon Mur kao forenzičar.

Nakon radnog dana, ona menja svoj beli mantil za zastrašujuću masku, tromi hod, jezivi zvuk i beživotne oči. Davanportova postaje zombi!

Mnogi će, podstaknuti serijama u kojima upoznajemo seksi koleginicu forenzičarku, reći da je ovaj posao tako kul. Međutim, ako ne sam poziv, onda jezu sigurno izaziva pomisao da se “seksi” forenzičarka noću prerušava u zombija i slobodno juri preplašene ljude po gradu. Kako je to moguće?

Ova Amerikanka je samo jedna od učesnika “Zombie chase” igre, koja je sve popularnija. Igra podrazumeva dve grupe učesnika – jedna obuhvata jadne, fine ljude koje zatiče prava apokalipsa na ulicama, a druga zombije, koji i jesu sastavni deo apokalipse. Igrači-ljudi moraju da zaobiđu prepreke na putu i dođu do cilja, dok zombiji imaju zadatak da ih na smrt prestrave!

Za ovu neobičnu igru mnogi su saznali 2013. godine, kada i forenzičarka Kal.

Možete da pomislite da je ovaj način borbe protiv stresa bizaran i glup. Ipak, učesnici “Zombie chase” igre kažu da ona deluje oslobađajuće i terapeutski. Da li se sa tim slažu i ove mukice koje izmiču pred rukama stresom probuđenih zombija.

foto: ilustracija (YouTube screenshot)