srce

Srce emotikoni – najkorišćenija sličica godine

Bez takozvanih emotikona, popularnih sličica koje se koriste u mail-ovima, komentarima na društvenim mrežama, aplikacijama, tekstualnim porukama se ne započinje jutro! Da li ste znalo da je upravo emotikon srce najpopularniji simbol, koje se koristilo tokom čitave 2014. godine?

Srce emoji je, prema istraživanju, najrasprostranjeniji simbol na blogovima i društvenim mrežama. Simbol ljubavi se našao na prvom mestu i potisnuo sve druge reči iza sebe!

Prema istraživanju organizacije „Globalni jezički monitor“, srce emoji se dnevno koristi oko milijardu puta!

Osnivač organizacije „Globalni jezički monitor“ Pol Džej Džej Pajak objašnjava da su upravo emotikoni najpopularniji način izražavanja ljudi, istovremeno značajne jer obogaćuju rečnik.

Ovo je odličan način da uz pomoć popularnih emotikona, drugoj osobi ili osobama predstavite emociju, izraz ili stanje uma, odnosno lice, mesto ili objekat.

Današnji emotikoni koje koristimo su najpre nastali i postali popularni u Japanu, da bi se posle brzom brzinom raširile i osvojile čitav svet.

Nakon simbola srca emoji, najviše su se koristile reči i poput: klimatske promene, kalifat, inflacija, Krim, Papa, Krvavi Mesec, Putin.

Jedno je sigurno, simbol ljubavi je pobedio kako god okrenete!

foto:freedigitalphotos.net