Screen shot 2013 04 09 at 23.48.17

Kupio lasicu u džaku!

Umesto pudle dobio lasice na steroidima!

Jedan argentinski penzioner, želeo je da prekrati slobodno vreme i posveti se psima. Žarko je želeo pudlicu o kojoj bi se starao. Privučen izuzetno niskom cenom kučenceta sa pedigreom, od uličnog prodavca kupio je dva šteneta. Ubrzo su se javili i prvi problemi… Njegovi ljubimci uopšte i nisu bili kučići!

Kada je čovek prvi put odveo svoje male krznene ljubimce veterinaru kako bi ih vakcinisao, otkrio je tužnu istinu. Lekar mu je saopštio da njegovi ljubimci uopšte nisu pudle, odnosno nemaju ništa zajedničko sa psećim rodom. Penzioner je na ulici kupio  lasice koje su tretirane steroidima kako bi dobile na veličini i na bujnosti krzna!

Ovo nije usamljeni slučaj! Širom Argentine postoje zabeleženi slučajevi sličnih prevara. Kažu da se najbolje varaju slabovidi penzioneri. Jedna baka je silno želela „čivavu“ i dobila je lasicu na steroidima za mnogo manje pare! Žena je bila očajna kad je čula da je prevarena. Za novine je izjavila: „U početku uopšte nisam sumnjala. Mislila sam da je moj Čipi samo  mirniji od ostalih kuca. Nije lajao i nije se ponašao kao ostali psi iz komšiluka. Nikako mi nije palo na pamet da je Čipi zapravo lasica!“

Cena ovih „kao pasa“ odnosno lasica, je oko 100 dolara, dok se rasne pasmine prodaju po mnogo višim cenama, koje dosežu i do nekoliko hiljada dolara!

Obično, lasice imaju belo, smeđe ili šareno krzno. Dužina im je oko 50, a rep je dug oko 13 cm. Teške su oko 2 kg.  Žive u proseku desetak godina.

foto: YouTube screenshot