Drvo i Božije suze

Neobično „ponašanje“ jednog kalifornijskog drveta navelo je mnoge nevernike da veruju u čuda. Drvo se zaplače, niz koru voda poteče, te mnogi hodočasnici njegove suze smatraju božijim delom.

Katolički vernici iz kalifornijskog mesta Fresno veruju da je drvo koje raste ispred katedrale Svetog Džona, sveto i, da plače božije suze.

Ovu neobičnu pojavu prvi je primetio sveštenik Ibara. On je za medije izjavio da se drvo „ražalosti“ svaki put kad se ispod njegove krošnje izgovori „Slava Gospodu“.

Lokalni stručnjak za lečenje bolesnih  stabala  objasnio  je da je drvo obolelo od biljnih vaši, te je voda koja curi iz njega zapravo izlučevina koja potiče od insekata.

Niko nije zadovoljan analizom koju je dao ovaj arborista. Sveštenik i vernici tvrde da se „plakanje“ uvek događa kada je drvo okruženo velikim brojem ljudi i kada se pomene molitva.

Ovo „Božije drvo“ dnevno poseti veliki broj hodočasnika svih veroispovesti. Kažu da su njegove suze lekovite za dušu i telo. Mnogi tvrde da su ih suze drveta izlečile i osnažile.

foto: Vlado at FreeDigitalPhotos.net