Screen shot 2013 12 28 at 11.54.17

Božićno jutro u zoo vrtovima širom sveta

Svi uživaju u dobijanju i darivanju poklončića za vreme božićnih i novogodišnjih praznika. Zaposleni u zoo vrtovima širom sveta su rešili da iznenada stanovnike priredivši im poklončiće za najlepši praznik u godini – Božić.

Pokloni se pažljivo biraju kako bismo oduševili svoje najmilije. Da poklone ne dobijaju samo ljudi, životinje su to dokazale. Zaposleni u zoo vrtovima su objasnili kako su sve životinje ove godine bile izuezetno dobre pa su rešili da ih nagrade i iznenade poklonima.

Životinje u zoološkim vrtovima poput Hanovera, Sidneja, Tokija su imale čast da ih na božićno jutro čeka poklon u prostoru koji naseljavaju. Čuvari objašnjavaju kako je veoma važno da se životinje tretiraju dobro i da darivanjem poklona životinjama u zarobljeništvu pomažu da održe svoje kognitivne instinkte.

Većina životinja je reagovala pozitivno poželevši istog trena da otkrije šta se nalazi u lepo upakovanim kutijama koje su ih čekale. Neke životinje su bile stidljive i oprezne dok se druge nisu libile da se bace na cepanje ukrasnog papira.

Šta su stanovnici vrta dobili za Božić?

Svaka životinja je na poklon dobila poslasticu koju najviše voli. Mesojedi su uživali u najlepšim komadima mesa dok su biljojedi sa slašću uživali u najlepšem voću i povrću.

Originalan i zanimljiv poklon oduševiće baš svakoga. Slika govori više od reči.

foto:YouTube screenshot