najveca cokolada napravljena u milanu
najveca cokolada napravljena u milanu

Najveća čokolada napravljena u Milanu

Poslastica duga 18 metara

Ova vest će najviše oduševiti ljubitelje njenog slatkog zadovoljstva čokolade, jer, ne proizvodi se najveća čokolada u svetu baš svaki dan. Ipak, to je pošlo za rukom italijanskom sladokuscu koji živi u blizini Milana i koji je uspeo da napravi i zvanično najveću čokoladu na svetu…

Dragi sladokusci, šta biste dali da se nađete u prilici da barem gricnete deo najveće čokolade na svetu? Tu priliku da uživaju u ukusu XXXL čokolade će imati stanovnici omanjeg seoceta kraj Milana, jer je čokolada upravo u tom selu i nastala.

Mirko Dela Veki je poznati i po svojim ranijim delima napravljenim od najukusnije poslastice – čokolade. Pre dve godine, Dela Veki je napravio najvišu čokoladnu skulpturu od oko osam metara i za tu svrhu je upotrebio čak osam tona čokolade.

Krajem marta, njegova nedavno napravljena najveća čokolada je uvrštena čak i u Ginisovu knjigu rekorda. Tako da je Dela Vekijeva čokolada duga osamnaest metara i široka dva metra. Još uvek nije tačno objavljeno koliko je čokoladnog materijala utrošeno kako bi napravio najveću čokoladu, ali ne sumnjamo da je u pitanju velika cifra.

Najveća čokolada na svetu je ipak pojedena. U znak proslave Uskrsa, najveća čokolada je bila izložena posetiocima od 6. do 7. Aprila, a posle Uskrsa i besplatno podeljenja svim gostima koji su želeli da probaju ovo čokoladno čudo.

Foto: publicdomainpictures