britanske telefonske u prodaji

Britanske telefonske govornice na prodaju

Ima li zainteresovanih?

Veoma su stare. Crvene su boje, zanimljivog izgleda i upečatljive u svakom pogledu. Ako se zateknete u Velikoj Britaniji ugledaćete ih na ćošku. To su telefonske kabine. Stotinu puta viđene i korišćene za snimanja bezbroj serija i filmova, britanske telefonske kabine su na prodaju…

Većina telefonskih kabina je propalo tokom vremena, iako su odolevale vremenskim uslovima, kao i godinama. To znači da su u svakom pogledu dotrajale.

Prepoznatljive crvene telefonske kabine su započele da se proizvode daleke 1936. godine. Prestale su da se proizvode 1968. godine i tada je ostalo oko sedam hiljada kabina. Nedavno je britanska pošta donela odluku da preostale kabine proda. Oko šezdesetak kabina je izneto na licitaciju, a cena jedne kabine staje oko 1 950 funti.

Ovo je idealna prilika za sve zaljubljenike i kolekcionare da se domognu jednog ovakvog zanimljivog predmeta koji će krasiti zbirku antikviteta, ali uslov je i da imate i nešto dublji džep, jer kada se funte prevedu u evre, cena kabine iznosi oko 2 400 evra. Ima li zainteresovanih?

Foto: publicdomainpictures