Screen Shot 2019 04 25 at 15.49.47

MESEC MAJ U BITEF TEATRU

Ne propustite poslednju priliku da u ovoj sezoni pogledate neku od hit predstava Bitef teatra. Predstava M.I.R.A. u režiji Andraša Urbana je na repertoaru 19. i 23. maja, predstava Aveti, po istoimenoj drami Henrika Ibzena u režiji Andreja Nosova biće izvedena 8.maja, autorski projekat Mirjane Katanović Julija publika će moći da pogleda 27.maja, dok je izvođenje plesne predstave Godina bez leta u koprodukciji Stanice Servisa za suvremeni ples i Bitef teatra na programu 16. maja.

Bitef teatar nastavlja sa popustima na pozorištne karte i na kraju sezone. Redovne cene karata su 600 i 800 dinara, dok su predviđeni popusti od 50% studente i penzionere, kao i 30% za organizovane grupe i članove klubova čitalaca Lagune, Vulkana i Arhipelaga!
Radno vreme blagajne je od 18 do 20 časova, danima kada se igraju predstave. Rezervacije se vrše na broj telefona 069/899 24 00 od 10 do 14 i 18 do 20 časova.

ODRŽANA PREMIJERA PREDSTAVE GODINA BEZ LETA

U Bitef teatru je 5. aprila održana premijera predstave koju potpistuje koreografski trio Stanica Servisa za savremeni ples Dušan Murić, Jovana Rakić i Marko Milić. Predstava se bavi temama romana Frankenštajn – moderni Prometej Meri Šeli. Uzimajući u obzir istorijske okolnosti u kojima je delo nastalo, prirodne događaje poput erupcije vulkana, odjeke industrijskih revolucija od tada do danas, ali i stvaranje i prekide odnosa i veza, koreografi su radili na hiperprodukciji materijala iz tri različite perspektive. Ono što ovaj projekat čini revolucionarnim u kontekstu domaće plesne scene je činjenica da se radi o prvoj saradnji između koreografa Stanice i plesača Bitef dens kompanije. Do kraja sezone, predstavu možete pogledati 16 maja.

BITEF I OVE GODINE NA STERIJINOM POZORJU

Bitef teatar i ove godine nastavlja tradiciju prisustva na referentnom nacionalnom pozorišnom festivalu. Posle prošlogodišnjeg trijumfa predstave Jami distrikt po tekstu Minje Bogavac i u režiji Kokana Mladenovića, na 64. Sterijinom pozorju koje se održava od 26. maja do 3. juna 2019. godine u Novom Sadu, Bitef će predstavljati predstava M.I.R.A. u režiji Andraša Urbana. U obrazloženju selektora Sterijinog pozorja Svetislava Jovanova, između ostalog se kaže: „Kroz raskošni i bolni vatromet ironije, gneva i patnje, kroz renesansni a istovremeno asketski koloplet žanrova, stilova i postupaka, potpomognut figurom junakinje koja istovremeno otelotvoruje naslovni lik, protagonistkinju koja je tumači (Mirjana Karanović) i nekog Trećeg (sam teatar?), Urban nam baca u lice žestoku i nemilosrdnu genezu naših društvenih perverzija i pozorišnih zabluda. “


CAREVO NOVO ODELO I ŽENIDBA DUŠANOVA U OKVIRU ASSITEJ FESTIVALA

ASSITEJ Srbije udruženje za razvoj pozorišta za decu i mlade pokrenuo je prvi Festival ASSITEJ-a Srbije, koji se će se održati od 9. do 11. maja pod nazivom Pokrenimo priču širom bepgradskih pozorišta. U selekciju festivala uvrštene su dve predstave Bitef teatra: Carevo novo odelo mlade Bitef dens kompanije u režiji Jelene Kajgo, koja predstavlja nastavak razvoja plesnog repertoara za decu i mladu publiku i Epske igrice: Ženidba Dušanova rediteljke Anđelke Nikolić u produkciji HopLa! i Bitef teatra. Carevo novo odelo je na repertoaru 10. maja, dok su Epske igrice:Ženidba Dušanova na repertoaru 9.maja.

BITEF PRVI PUT U OKVIRU NOĆI MUZEJA

Obeležavajući tri decenije postojanja, Bitef teatar otvara svoja vrata u Noći muzeja i podseća na tri decenije bez svoje osnivačice – neponovljive Mire Trailović, Gospođe iz velikog sveta, koja je prodrmala pozorišnu scenu celog regiona i na sebi svojstven način se izborila za slobodu na daskama koje život znače. U okviru manifestacije, publika će imati priliku da se 18.maja od 16.00-24.00 upozna sa bogatom istorijom Bitef teatra.
U 18, 20 i 22 h – vođene ture
U 18:45, 20:45 i 22:45 – projekcija filma „Rađanje pozorišta“ Arsenija Jovanovića

Za više informacija, posetite www.bitef.rs.