Aleksandar vuckovic 2

Madlenianum: Ljubav i moda i Evropski operski dani

U maju koji je pred nama očekuje nas bezbroj događaja i novosti u Madlenianumu: 6. maja od 19.30h na Velikoj sceni, posle pauze od dva meseca mjuzikl LJUBAV I MODA!

Ovaj mjuzikl koji je nastao po motivima istoimenog hit filma Ljubomira Radičevića i Nenada Jovičićaiz šezdesetih godina prošlog veka,nije samo šareni spektakl sa veselim retro pesmama. To je priča o entuzijazmu i optimizmu, podsećanje na neke osnovne etičke i emocionalne vrednosti koje su danas uglavnom u drugom planu.

U maju ansambl ovog mjuzikla dobija novog člana, mladog glumca Aleksandra Vučkovića koji nastupa u glavnoj muškoj ulozi – modnog kreatora Bore, umesto Andrije Daničića.

Aleksandar Vučković rođen je 14. februara 1994. u Užicu. Završio je Užičku gimnaziju, a potom i Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu u klasi profesorke Gordane Marić . Dobitnik je nagrade “Mata Milošević” za 2016. Godinu, koju dodeljuje katedra za glumu Fakulteta dramskih umetnosti. Trenutno igra u predstavama Beogradskog dramskog pozorišta, Pozorišta na Terazijama, Narodnog pozorišta Sombor, Narodnog pozorišta Užice , pozorišta “Boško Buha” i “Čiča Mičinog” pozorišta. U martu ove godine počelo je emitovanje RTS-ove serije “Kralj Petar I” u kome tumači lik regenta Aleksandra. Živi u Beogradu.

Sledeće što nas očekuje su Evropski operski dani od 8. do 12. maja u okviru kojih se izvode sledeće predstave:

8. maja sa početkom u 18 časova je opera za decu ČAROBNA FRULA V.A. Mocarta

10. maja je gostovanje Opere Sankt Peterburg sa operom FAUST Š. Gunoa

11. maja je mjuzikl JADNICI

12. maja je balet KRVAVA SVADBA – BOLERO.

U okviru proslave su i dva koncerta na Belle Etage-u na koje je ulaz slobodan

9. maja koncert polaznika Muzičko-operskog studija Madlenianuma

12. maja koncert Udruženja za afirmaciju dečjeg stvaralaštva “Svitac” koje okuplja decu sa smetnjama u razvoju.

Na Maloj sceni u maju mesecu imamo premijernu obnovu setne komedije KAZANOVA PROTIV DON ŽUANA 21.05. sa početkom u 20 časova.

U ulozi Kazanove pojavljuje se Tihomir Stanić, Don Žuan je Stevan Pijale, u ulozi Žizele Ivona Kustudić. Režiju premijernog izvođenja je radio Predrag Ejdus, koji je ujedno i glumio glavnu ulogu, a u sećanje na našeg velikana glume, kome je ovo bila prva režija i na zahtev publike obnavljamo ovu rado gledanu predstavu. Obnovu radi pisac Miodrag Ilić.

Podsećamo vas da karte za Madlenianum možete kupiti i putem on-line prodaje. Prvih nedelju dana po puštanja repertoara u prodaju cene ulaznica preko interneta su 10% jeftinije. Šaljemo Vam i radno vreme blagajni za vreme praznika:

Opera i teatar Madlenianum, Glavna 32

RADNI DANI: 30. april  UTORAK 9-20h

                         3. maj PETAK  9-20h

                         4. maj  SUBOTA 18-20h

                         5. maj  NEDELJA 18-20h

NERADNI DANI:

od 26. do 29. aprila 

1. i 2. maj

Muzej Zepter, Knez Mihailova 42

26. april PETAK- 10-15h

27. april SUBOTA- 12-22h

28. april NEDELJA- zatvoreno

01. maj SREDA- 15-20h

02. maj ČETVRTAK- 12-22h

Ponedeljkom je muzej zatvoren.