Dekani fakulteta i direktor kompanije Huawei u Srbiji Chen Chen

Donacije kompanije Huawei tehničkim fakultetima u Beogradu i Nišu

Huawei nastavlja da pruža podršku studentima i doprinosi obrazovanju u Srbiji

Kompanija Huawei Technologies, u cilju podrške mladim talentima da razviju svoje potencijale u ICT oblasti, donirala je vrednu opremu tehničkim fakultetima u Beogradu i Nišu i potpisala nove sporazume o saradnji sa tehničkim fakultetima iz Novog Sada i Čačka, kao i Kriminalističko-policijskim univerzitetom. 

Elektrotehnički fakultet u Beogradu unaprediće svoj rad uz pomoć nove savremene bežične tehnologije u vrednosti od gotovo 100 hiljada evra, dok je Elektronski fakultet u Nišu dobio novu tehničku opremu čija vrednost iznosi više od 70 hiljada evra.

Novi sporazumi o saradnji sa tehničkim fakultetima iz Novog Sada i Čačka, kao i Kriminalističko-policijskim univerzitetom doprineće razmeni znanja, veština i iskustva nastavnika, saradnika i istaknutih stručnjaka iz oblasti veštačke inteligencije. Omogućiće realizovanje zajedničkih naučnih i drugih projekata, izvođenje predavanja, seminara, obuka, stručne prakse, ali i razmenu naučno-stručne literature.

Direktor kompanije Huawei u Srbiji, Chen Chen, uručio je donacije i potpisao sporazume o saradnji u prisustvu prvog potpredsednika Vlade i ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branka Ružića i istakao da je Huawei posvećen ulaganju u obrazovanje i razvijanju mladih talenata u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija.

foto: Stefan Tomašević