Sony Xperia X Compact Mist Blue Lifestyle 2

Sony predstavlja dva nova telefona X serije

Nastavljajući viziju izloženu na MWC u februaru, novi Sony flagship modeli – Xperia XZ i premium Xperia X Compact – nude još inteligentnije, personalizovano iskustvo.

[su_quote cite=”Hideyuki Furumi, izvršni potpredsednik globalne prodaje i marketinga Sony Mobile Communications”] Sa Xperia-om želimo da vam pomognemo onda kada je to najbitnije, čineći vaš svakodnevni život udobnijim, laganijim, spontanijim. Sa Xperia XZ i Xperia X Compact možete da snimite svaki trenutak kao što ga vidite, sa fotografijama bez blura po danu ili noći, i sa živopisnim bojama zahvaljujući našoj novoj Triple image sensing tehnologiji.[/su_quote]

[su_accordion]

[su_spoiler title=”Kamera – Uhvatite akciju munjevito, sa prirodnim bojama” icon=”arrow”]

Sony prvi flagship pametni telefon X serije, Xperia XZ i premium Xperia X Compact donose novu i poboljšanu tehnologiju kamere koja vam daje najbolje fotografije do sada iz Xperia serije. Uz pomoć Sony-jevog nasleđa u tehnologiji kamere i saradnji sa našim digitalnim inženjerima snimanja, novi modeli imaju najnaprednije kamere u kategoriji pametnih telefona. Pored izuzetno poznatog Sony-jevog senzora slike, dodata su dva pomoćna senzora i tako je nastala Sony-jeva triple image sensing tehnologija. Ona vam omogućava snimanje lepih fotografija u pokretu sa živopisnim bojama u gotovo svim uslovima.

Tehnologija se sastoji od Sony-jevog originalnog Exmor RS™ senzora slike koji pruža moćnu mešavinu visokog kvaliteta slike i brzine autofokusa (AF), i prediktivnog Hybrid AF-a za inteligentno predviđanje i praćenje subjekata u pokretu za rezultate bez blura. Uz to je dodat Laserski AF senzor sa tehnologijom detekcije rastojanja, koji snima prelepe fotografije bez blura u izazovnim uslovima slabog osvetljenja. I povrh toga, uživaćete u izvanrednim živopisnim bojama zahvaljujući senzoru RGBC-IR sa color sensing tehnologijom uz pomoć koje se precizno podešava ravnoteža beline na osnovu izvora svetlosti u okruženju.

Glavna kamera od 23MP ne samo da daje kristalno jasne fotografije, već i superbrzo pokretanje – od standby statusa do fotografije za samo 0.6 sekundi na pritisak dugmeta okidača, tako da ste spremni da napravite savršeni snimak u svakom trenutku.

Napredne funkcije su dodate za one koji žele veću fleksibilnost sa ručnim podešavanjem, čime se dodatno unapređuju iskustvo fotografisanja i kreativne mogućnosti, kao što su brzina okidača i kontrola fokusa.

Video je sve popularniji u beleženju i deljenju jedinstvenih trenutaka na društvenim mrežama. Oba modela donose značajan napredak u evoluciji stabilizacije slike, ostvarenog u Handicam® kamkorderima, sa Sony SteadyShot ™ sa aktivnim inteligentnim režimom kako bi se omogućilo izvanredno snimanje. Sada sa stabilizacijom 5 osa možete snimati miran video čak i kada hodate ili beležite trenutke iz velike blizine.

Xperia XZ ima prednju kameru od 13MP za selfie perfekcioniste, sa supervisokom osetljivošću koja ide i do  ISO6400 i 22mm/90 stepenog širokougaonog objektiva, koji će izvući najbolje iz vaše poze, čak i pri slabom osvetljenju i grupnim selfie-jima. Xperia XZ takođe nudi najkvalitetnije snimanje u 4k, toliko kvalitetno da dobijate oštar, jasan snimak koji je pun detalja.[/su_spoiler]

[su_spoiler title=”Premium dizajn koji se uklapa u vaš život” icon=”arrow”]

Svojim zadivljujućim dizajnom sa zakrivljenom površinom, stakleni ekran od 5,2 inča i metalna pozadina Xperia XZ pametnog telefona postaju jedno, i savršeno stoje u ruci uz izvanredan osećaj. Zakrivljena površina je inspirisana monolitnom formom, dok ALKALEIDO™ metal visokog sjaja i čistoće pruža osećaj dubine, što naglašava premium dizajn telefona. Xperia XZ je dostupan u potpuno novoj plavoj boji inspirisanoj lepotom prirode – Forest Blue – zajedno sa već klasičnim Mineral Black i Platinum nijansama.

Sa dodatkom popularne Sony forme X seriji, Xperia X Compact nosi snažnu tehnologiju u svom malom pakovanju. Ekran od 4.6 inča i dizajn sa zakrivljenom površinom čine ovaj telefon izuzetno udobnim za držanje i idealnim za rukovanje samo jednom rukom. Premium dizajn Xperia X Compact telefona može se jasno videti u njegovoj završnici visokog sjaja i osećaju čvrstine. Takođe, on prati i našu novu plavu liniju, unoseći Mist Blue nijansu zajedno sa bezvremenskom crnom i stilizovanom belom nijansom.

Ekspertiza koju je Sony pokazao u kreiranju funkcionalnog dizajna prenosi se i na Xperia XZ sa njegovim dizajnom otpornim na vodu[i], što uklanja strah od prskanja vodom, pa možete da se opustite što se tiče iznenadnih prosipanja i pljusaka. Znajući  ko ste dok samo držite telefon, dugme sa senzorom za otisak prsta[ii] na Xperia XZ i Xperia X Compact telefonima intuitivno su smešteni sa strane, tako da u jednom potezu možete da ih pokupite i otključate, što istovremeno utiče i na osećaj udobnosti u ruci.[/su_spoiler]

[su_spoiler title=”Snaga – Perfomanse su važne” icon=”arrow”] Xperia XZ pokreće procesor Qualcomm® Snapdragon™ 820, što pruža tečno iskustvo korišćenja telefona. Kao jedan od najmodernijih procesora za mobilne telefone, Snapdragon 820 procesor sa X12 LTE podržava vrhunsko iskustvo u vezi sa povezivanjem, grafikom, fotografijom, snagom i efikasnošću korišćenja baterije.[/su_spoiler]

[/su_accordion]

Xperia XZ se lansira širom sveta od oktobra 2016., a Xperia X Compact od septembra 2016. godine. Xperia XZ biće dostupna i u Single SIM i Dual SIM varijantama, u zavisnosti od tržišta.

Izvor: Sony