Red Bull Player One Belgrade Miloš Milenković photo 03
Competitor in action during the Red Bull Player One competition in Belgrade, Serbia on October 6.2018.

Srpski gejming šampion leti za Brazil!

Najveći svetski amaterski League of Legends turnir, Red Bull Player One, dobio je nacionalnog šampiona – Nemanja Bakić će predstavljati Srbiju na svetskom finalu u Sao Paolu!

Pod nikom NEMANJ4, Bakić je bio dominantan u konkurenciji preko 2.000 takmičara, koliko je prošlo kroz osam kvalifikacionih dana u četiri vikenda, a kvalitet je potvrdio proteklog vikenda u Domu omladine.

Završni konkurenti bili su mu Aleksa “Frozen Teror” Majstorović, Aleksandar “aleksaNNNdar” Milovanović, Luka “Dudile” Marković, Luka “Migii” Hladik, Stefan “baE jera” Jeremić, Igor “Dutchman” Ognjenovići Nikola “GEZO deZo” Janić, a u finalu se suočio sa Stefanom Jeremićem, kog je uspeo da slomi posle žestoke borbe- krenulo je od best of 1 u četvrtfinalu, best of 3 u polufinalu i best of 5 partija u finalu.

-Velika mi je čast što ću predstavljati našu zemlju, i to u Brazilu u konkurenciji toliko gejmera sa različitih meridijana. Daću sve od sebe da se pokažem kao ovde i napravim nešto više u svetskoj konkurenciji – poručio je Nemanja, novi srpski šampion gejminga.

NEMANJ4 će imati priliku da trenira sa ekipom X25 Esports kako bi se što bolje  pripremio za svetsko finale, gde će ga čekati gejmer iz Australije, Argentine, sa Jamajke, iz Portugala, Švedske, Grčke, Turske, a tamo neće biti jedini srpski predstavnik.

Paralelno sa Red Bull Player One borbom u gejmingu, održano je i veliko kosplej takmičenje u kom je trijumf odnela Andrea Milanović, kombinacijom odličnog nastupa i najzahtevnijeg kostima. Težak zadatak imao je žiri koji su činili najpoznatiji srpski kosplejer Borivoje Naumovski, Vladimir Belopavlović (Fortuna) i Marija Radovanović, predstavnica ekipe Ori Cosplay International, koju Naumovski predvodi.

Andrea će uz Nemanju ići u Brazil na veliko finale, a njihovu trijumfalnu borbu ispratili su specijalni gost turnira Baka Prase i ekipa x25 Esportsa, koja je u pauzama takmičenja pokazala međusobnim partijama na bini kako funkcioniše jedan deo profesionalnog eSports sveta.

foto: Miloš Milenković