FB post 1200x630

Vikend predstava za decu

 

U subotu 23. i nedelju 24. aprila 2016. godine, po prvi put u Beogradu, u Dečjem kulturnom centru Beograd, deca će imati priliku da saznaju više o pozorištu i glumi kroz festival „Glumijada“ koji će u dva dana organizovati predstave za decu i radionice o glumačkom zanatu. Festival je u organizaciji Umetničke radionice “Kesić”, sajta NajboljaMamaNaSvetu.com i Dečjeg kulturnog centara Beograd. Ulaz je besplatan.

Vikend posvećen kulturi i umetnosti za decu, omogućava roditeljima sa decom da uživaju u predstavama koje izvode njihovi vršnjaci i učestvuju u velikom broju radionica na teme koje su važne za glumačku profesiju – glas, pokret, scenografija, muzika, režija, pamćenje, kao i YouTube radionice za one koje zanimaju novi mediji.

Vođe radionica:

glumice: Nina Janković, Dragana Dabović, Nevena Ristić i Jovana Petrović;režiser, Srđan Dragojević; glumac, reditelj, pedagog i voditelj Pozorišne radionice na engleskom jeziku DKCB – Pol Marej; youtuber-i – Kovalska, Yasserstain, Srpski Tutorijali, PCAXE, Irina Živković i  VaVana;  predstavnici glumačke radionice “Bina za mlade” iz Švajcarske;