E3 – Najveći sajam video igara

Prevaziđite maštu…

Godišnje okupljanje ljubitelja video igara i rekvizita koji prate video igre, počinje sledeće nedelje. Los Anđeles će ponovo biti domaćin ovog skupa…

Ovaj sajam je u svetu video igara, posebno na Severnoameričkom kontinentu, pokazatelj gde su igrice sada i šta nas čeka u budućnosti. Proizvođači igara, za promocije tokom E3, potroše više novca nego za bilo koju drugu vrstu promocije. Upravo zbog tog načina predstavljanja, ljubitelji ovog vida zabave željno isčekuju početak sajma.

Koliko je ovaj sajam bitan za ovu granu ekonomije, govori i to da se na prvom E3 sajmu, predstavila Sega Saturn konzola, a PlayStation, Virtual Boy i Neo-Geo CD su bili samo najave. Specifikacija za Nitendo 64 tada je predstavljena ali sam hardver nije prikazan. Osim PlayStation konzole, navedeni proizvodi nisu imali “svetlu” budućnost, ali je uspeh Sony-jevog vida zabave od tada ne prestaje da se razvija.

Od najavljenih naslova video igara, izdvojićemo sledeće prezentacije:

  • Prey 2 (Bethesda Softworks LLC)
  • Street Fighter III: Third Strike – Online Edition (Capcom Entertainment, Inc.)
  • Tropico 4 (Kalypso Media Group)
  • Batman: Arkham City (Warner Bros. Interactive Entertainment)

Pored samih video igara, ovaj sajam okuplja i proizvođače opreme za igranje tako da će sami igrači moći da se upoznaju sa novim proizvodima iz kompanija kao što su Razor, Alienware ali i sa proizvodima koje nude giganti Microsoft, Nvidia, AMD, Sony, Nitendo…

Sve u svemu, Los Anđeles će od 7.-9. juna biti centar sveta igara. Šteta što još uvek na ovakvim velikim događajima nema video igara kreiranih od strane razvojnih timova iz naše zemlje.

Ilustracija: Batman Arkham City (YouTube)