Zlatna Nokia

Uglađeni 18-karatni dizajn

Jedan od prvih Symbian^3 telefona koji su se pojavili krajem prošle godine jeste model C7. Svojim dizajnom, uspešno je spojio elegantan izgled sa ekranom osetljivim na dodir, zbog čega se često može videti u rukama korisnika…

Sada je došlo vreme da se i taj sjajan model osveži. Osveženje stiže u kombinaciji kože i pozlaćenog kućišta. Ova kombinacija je odavno postala prepoznatljiva i vezuje se za Nokia modele od pojave Gold Arte modela. Iako je taj model nudio samo osnovne funkcije, zbog svog prestižnog izgleda, bio je veoma tražen. Kako Nokia nije kreirala naslednika ovog modela, u pomoć je uskočio prvi “zlatni” pametni telefon – N97 mini gold. Na žalost, sam model, iako ima puno prednosti, nije u potpunosti ispunio svoja očekivanja kada su u pitanju korisnici najskupljih modela.

Upravo ovaj nedostatak, model “Oro” (na italijanskom jeziku “Oro” znači zlato), kako se zove “zlatni” C7, trebalo bi da nadomesti. Sama specifikacija se mnogo ne razlikuje od standardne verzije C7, ali se mora napomenuti da je kućište pozlaćeno 18-karatnim zlatom, glavni taster je od safira a poklopac baterije je izrađen od prirodne kože. Zbog ovakvog poklopca, sam telefon jeste malo deblji, ali to samo doprinosi opštem utisku da je u pitanju “ozbiljan” telefon. Ovaj model je dostupan u 2 kombinacije – belo-zlatni telefon sa bež kožom (Nokia Oro Light) i crno-zlatni sa crnom kožom (Nokia Oro Dark). U skladu sa tim, na telefonu su preinstalirane i odgovarajuće teme koje samo pojačavaju utisak glamura ovog modela. Dodatno, u standardnom pakovanju, kupac ovog modela dobija i pozlaćenu Bluetooth slušalicu. Osim samog izgleda potrebno je navesti i da ovaj model pokreće poslednja verzija Symbian^3, Anna, koji je već predstavljen kroz modele X7-00 i E6-00.

Ovaj model će biti dostupan na evropskom tržištu u trećem kvartalu ove godine i planirano je da cena ovog telefona bude ne manja od 800 €.