FDWD app 3

Fear the Walking Dead: Dead Run

 AMC je u saradnji sa poznatim izdavačem video igara, kompanijom Versus Evil, lansirao Fear the Walking Dead: Dead Run, oficijelnu igru za mobilne telefone, zasnovanu na AMC–ovoj TV seriji, koja je prošle godine probila sve rekorde gledanosti. Ova mobilna aplikacija dostupna je ljubiteljima serije širom sveta besplatno u okviru App Store za iPhone, iPad i iPod touch.

Fear the Walking Dead: Dead Run omogućava igračima da uđu u ulogu njihovih omiljenih likova iz serije, i pokušaju da pobegnu iz razorenog Los Anđelesa i horde zaraženih koja je preuzela grad. Radnja igre odvija se na dobro poznatim lokacijama, uključujući napuštenu crkvu, srednju školu i lokalnu sportsku halu. Igra obuhvata preko 40 vrsta oružja i specijalne epizodne nivoe koji paralelno prate događaje iz TV serije.

[su_quote cite=”izjavio je Mac McKean, šef digitalnih medija za AMC i SundanceTV.”]Želeli smo da napravimo jedinstvenu i uzbudljivu igru u čast ove neverovatne serije, na kojoj je Fear the Walking Dead: Dead Run zasnovan. Igra je zanimljiva i vizuelno dopadljiva, ali i napeta jer igrači pokušavaju da prežive apokalipsu i pad Los Anđelesa” izjavio je Mac McKean, šef digitalnih medija za AMC i SundanceTV.[/su_quote]

Fear the Walking Dead: Dead Run će za sada biti dostupna ekskluzivno na App Store za iPhone, iPad i iPod touch putem linka.

Takođe, fanovima serije dostupna je i nova virtuelna tura na sajtu kanala AMC. U okviru Fear the Walking Dead 360 Experience aplikacije, oni će moći da posete brod Abigail, nov nautički dom preživelih.