Screen Shot 2016 04 14 at 19.18.54

Iz Kana u beogradskim bioskopima

Ovogodišnji Kanski festival biće održan od 11. do 22 maja,deo glavnog programa koji je otkupljen od strane filmske distributerske kuće MCF MegaCom Film biće prikazan i u našim bioskopima.

Braća Darden, kanski pobednici, tradicionalno dolaze sa svojim novim filmom na najprestižniji festival. Njihovo novo ostvarenje je Nepoznata devojka (La fille inconnue) sa kojim pokušavaju da osvoje svoju treću Zlatnu Palmu što do sada nikome nije pošlo za rukom.

Novi film poznate britanske rediteljke Andree Arnold koja je poznata po svojim prethodnim filmovima Akvarijum (Fish tank) i Ulica (Red road) donosi nam svoj prvi američki film Američka devojka (American Honey), u kojem glavnu ulogu ima Šaja Labaf.

Dobro poznati, kako Kanskom festivalu, tako i našoj publici Gzajve Dolan sa svojih 27 godina i već devet igranih filmova, na crveni tepih dolazi sa svojim novim filmom To je samo kraj sveta (It’s Only The End Of The World), gde se u glavnim ulogama pojavljuju Marion Kotijar i Lea Sejdu.

Bruno Dumont dolazi sa svojim novim filmom Tihi zaliv (Slack bay) u kojem glavnu ulogu igra Žulijet Binoš. Velikan i jedan od najvećih reditelja današnjice Ken Louč dolazi sa svojim i po najavama, poslednjim ostvarenjem Ja, Danijel Blejk (I, Daniel Blake). Rumunsku kinematografiju, uvek dobrodošlu na crveni tepih Kanskog festivala, predvodi najbolji i već jednom nagrađeni reditelj Kristijan Munđija, koji donosi svoj novi film Porodična fotografija (Bacalaureat).

Reditelj filma Stariji momak (Old boy), Čen Vuk Park, donosi svoj novi film Sluškinje (Agassi), kao i Nikolas Vajdnig Refn, sa svojim dugoočekivanim filmom Neonski demon (The Neon Demon) u kojem glavnu ulogu ima Kijanu Rivs. Neonski demon će se naći u glavnom programu Kanskog festivala.

Navedni filmovi su već otkupljeni od strane distributerske kuće MCF MegaCom Film i naći će se na predstojećim filmskim festivalima kao i na redovnom bioskopskom repertoaru.