MX819ST 02

BenQ MX819ST – odličan projektor kratkog dometa!

Još jedan zanimljiv projektor nam stiže iz BenQ-ove laboratorije – ovoga puta dizajniran za edukativne namene i kancelarijska okruženja. MX819ST je u osnovi sjajan projektor kratkog dometa sa 3D funkcijom i još po kojom skrivenom opcijom!

BenQ MX819ST je moderno dizajniran projektor kratkog dometa baziran na DLP čipu/tehnologiji poslednje generacije. Napravljen je od vrhunske plastike, svedenog je oblika, kompaktan je i lagan je (2.6kg), tako da ukoliko je potrebno lako se može preneti sa jedne na drugu lokaciju. Energetski spada u najefikasnije projektore u klasi i što je jako zanimljivo može da projektuje sliku dijagonale od 30″ do 300″‎. Maksimalna rezolucija kojom operiše je 1024×768 piksela, dok je dinamički kontrast koji nudi 13000:1. Sjajna stvar je što MX819ST sliku na platno ili zid može da projektuje sa distance od svega 0.96 m i da pri tome slika ostaje kristalno čista i jasna sa odličnom vidljivošću po uglovima.

Kao projektor neke srednje klase MX819ST se odlikuje solidnim mogućnostima za povezivanje, veoma dobrom lampom i visokim stepenom iskorišćenja energetskog resursa. Izvor signala mogu da mu bude kako PC i Mac računari, tako i USB drajvovi, eksterni diskovi i mobilni uređaji. Jednostavnije rečeno ovaj projektor je poprilično svestran za svoju edu i biznis narav. Odličan OSD koji ga prati, takođe mu je veliko plus, ali i činjenica da je u radu veoma tih. Sam OSD je poprilično jednostavno rešen i inteligentno je koncipiran – korisniku su sve opcije na dohvat ruke, dok je grafički interfejs veoma intuitivan i sa sjajno izvedenim mogućnostima. Skrivenih opcija nema, a update istog se radi bukvalno iz jednog klika.

Izvor signala mogu da mu bude kako PC i Mac računari, tako i USB drajvovi, eksterni diskovi i mobilni uređaji.

Kao prvi DLP brend koji je inkorporirao Philips-ovu ImageCare tehnologiju u svom sistemu lampe projektora, BenQ je sa svojim projektorima poslednjih generacija napravio sledeći iskorak u razvoju sopstvene SmartEco tehnologije za inteligentno iskorišćavanje energije pokazujući konkurenciji šta DLP tehnologija može da učini po pitanju uštede energije u učionici/poslovnom okruženju 21. veka. Proizveden sa potpuno novim pronalaskom, MX819ST projektor bez kompromisa spaja osvetljenje, odličan kvalitet slike i optimizovani životni vek trajanja lampe posredstvom inovativnih SmartEco karakteristika.

MX819ST 03

Tu je i Eco Blank režim rada koji omogućava nastavnicima da zatamne projekcioni ekran kada pažnju učenika žele da vrate na sebe – ili jednostavno kada se projektor ne koristi. Nakon aktiviranja, ova posebna osobina automatski smanjuje jačinu sijalice, smanjujući električnu potrošnju i za 70%. Režim rada “nijedan izvor nije detektovan” se automatski prebacuje u režim rada Eco Blank nakon što je projektor uključen više od tri minuta bez izvora za prikazivanje, eliminišući time nepotreban gubitak energije i produžavajući vek trajanja lampe projektora.

BenQ MX819ST je između ostalog napravljen i sa najnovijom DLP tehnologijom za podršku 3D funkcijama omogućavajući školama da svojim učenicima pruže produdubljeno iskustvo učenja sa jednostavnom pripremom 3D naočara i 3D sadržaja iz blu-ray plejera. Upravo zbog ove dodatne mogućnosti ovaj projektor spada među veoma atraktivne edu/poslovne projektore i veoma često je izbor prvog reda – bar za prave poznavaoce njegovih mogućnosti.

Kvalitet slike koji daje MX819ST projektor je za svaku pohvalu. Svi pigmenti su maksimalo verno reprodukovani po relevantnim testovima, a detaljnost je iznad proseka za ovu kategoriju rešenja. Prirodnost boja, kao i njihova postojanost definitivno su jedinstveni, dok je jasnoća slike i na platnu i na zidu briljantna. Upravo zbog toga sve prezentacije projektovane sa MX819ST projektorom imaju posebnu snagu i lepotu i jasno su vidljive sa bilo koje distance u učionici i amfiteatru. Ovaj projektor ujedno veoma lepo reprodukuje i video sadržaje različitog tipa, čak i one sa HD oznakom.

Suma sumarum MX819ST je jedan sjajan projektor kratkog dometa koji ima odlične radne karakteristike i lako se montira i održava. Mali je potrošač energije i što je jako važno setuje se iz par poteza i mogu ga bez problema koristiti čak i neupućeni korisnici. U radu nije bučan i veoma malo se greje, tako da predavače i prezentere ne ometa u radu. Kako mu lampa dugo traje tako u biti on donosi tu neku dodatnu vrednost koja se posebno siplati ako se uzme u obzir da je kvalitet slike koji nudi impresivan.

Cena (sa PDV-om): 86.799,00 dinara.

Kontakt: List