DSC02554

Plesni susreti u DKSG-u

 

Peti Plesni susreti u organizaciji Dečjeg kulturnog centra Beograd, održaće se u subotu, 8. aprila,  na sceni „Donka Špiček“  u tri koncerta sa početkom u 11, 14  i 17 časova. Deca uzrasta od 5 do 18 godina predstaviće se koreografijama klasičnog, modernog, džez baleta ili šou densa. U programu učestvuje trideset studija iz Beograda, Novog Sada i Užica. Ulaz je besplatan.

Specijalni gosti petih po redu Plesnih susreta biće mladi baletski umetnici Olja Đukić i Hoze Iglesias koji će svečano otvoriti treći koncert u 17 časova.

Plesni susreti zamišljeni su kao platforma  podrške dečjem plesnom stvaralaštvu i mesto susretanja i razmene iskustava baletskih i plesnih pedagoga. Ideja ovog scenskog programa jeste razvoj buduće plesne publike i naglašavanje značaja ovakvih sadržaja za detinjstvo, intelektualni razvoj, razvoj kreativnosti,  mašte, samopouzdanja i socijalizaciju.

Osim toga, ovo je samo jedan u nizu programa kojim DKCB, kao referentna institucija kulture za decu grada Beograda, neguje dečje stvaralaštvo otvarajući prostor za njihovo predstavljanje, angažujući njihove potencijale i podstičući njihov napredak.