poslednja sansa 2

Uzbudljiv pozorišni vikend u Akademiji 28

Na sceni Akademije 28, ovog vikenda igraće tri izvrsne komedije u kojima uloge tumače neke od najpoznatijih ličnosti srpskog glumišta, a već u ponedeljak očekuje nas i jedna premijera…

Petak 13 obeležiće “Poslednja šansa”, Mirjane Bobić Momčilović, sa Suzanom Petričević u glavnoj ulozi. Ova drama sa pevanjem i plakanjem, priča je o glumici koja godinama čeka svoju šansu i dobija je tek onda kada odluči da uđe u TV rijaliti “Tražim muža”. Tako nastaje frizerka Gocili, koja će zarad rejtinga i naklonosti publike biti spremna da uradi sve …ili možda i neće.

Sve predstave se igraju od 20 časova. Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Akademije 28, u Nemanjinoj 28, svakog radnog dana 11h-20h i vikendom 18h-20h.

 Za Svetog Trifuna iliti Dan zaljubljenih, u subotu 14. februara, publika će moći da uživa u hit komediji “Pazi s kime spavaš” jednoj od najuspešnijih predstava zimske pozorišne sezone Akademije 28, koja pored interesantnog zapleta i odlične glumačke ekipe, garantuje i smeh do suza. U predstavi igraju Mirka Vasiljević, Zinaida Dedakin, Nemanja Janičić, Igor Damnjanović i Semir Gicić.

U nedelju 15. februara na Sceni u Nemanjinoj 28, igraće “Svlačenje”, najnovija predstava Mirjane Bobić Momčilović, za koju autorka ujedno potpisuje i režiju. “Ovde se radi o oblačenju, presvlačenju i svlačenju, u bukvalnom ali i u prenosnom smislu. Ko će biti obučen, ko svučen, a ko presvučen, ostaje publici da odluči”, reči su Bobićeve. Glavne uloge u predstavi tumače Jelica Sretenović i Katarina Žutić.

PREMIJERA predstave “Nobelovac i ja”, Stefana Sablića, zakazana je za ponedeljak 16. februar. U pitanju je komedija u kojoj glavne uloge tumače Seka Sablić i Bane Vidojković, a koja govori o oživljenoj srednjoškolskoj ljubavi koja, kada se dogodi u srednjim godinama, može imati veoma zanimljive i nadasve komične posledice.