beton mahala 1

Majska gostovanja u Zvezdara teatru

Zvezdara teatar će u maju ugostiti dve  zanimljive, intrigantne i provokativne predstave koja svaka na svoj način obrađuje aktuelne teme otvarajući različita društveno-politička pitanja.

Beton mahala iz Novog Pazara je na repertoaru 15.5. u 20h. Predstavu su  režirali  Rifat Rifatović i Branislav Trifunović. Autori teksta i glumci su: Džana Ljajić, Ema Muratović, Ajtana Dražanin, Draga Kostić, Lejla Bučan, Nedim Nezirović, Amar Ćorović i Petar Kostić.

Predstava se bavi problemima mladih otvarajući religijska, politička i druga društvena pitanja. Publika u Zvezdara teatru je već nekoliko puta ovacijama i dugim aplauzima nagradila sjajna izvođenja ove predstave. Beton mahala suštinski govori o ljubavi, šalje snažnu, nedvosmislenu poruku i nadu u snagu i trezvenost mladih.

Julije Cezar, Vilijema Šekspira u režiji Kokana Mladenovića gostuje 20.5. u 19.30. Predstava je urađena u kooprodukciji Budva Grad Teatra, Narodnog pozorišta iz Sombora i Centra za kulturu Svilajnac. U  predstavi igraju: Sergej Trifunović, Saša Toraković, Branislav Trifunović, Jelena Minić i Marko Marković.

Reditelj Kokan Mladenović je o predstavi rekao:„Tragedija Julije Cezar jedan je od najznačajnijih komada u istoriji dramske literature, a njen osnovni motiv – revolucija i politički prevrat, koji se, na kraju, kompromituju u sopstvenoj nemoći, obesmišljavajući tako fenomen istinske demokratije, nisu, na žalost, izgubili na svojoj aktuelnosti od vremena nastanka ovog komada, pa do danas.„

LookerWeekly magazin Slobodna zona 2023 baner

„…Možemo li da prestanemo da verujemo u demokratiju ako nam se ona ruga u lice? Možemo li da trpimo autokratsku vlast samo zato što znamo da će jednog uzurpatora zameniti drugi? Možemo li da pristanemo na društva u kojima živimo  ako znamo da su zasnovana na laži? Možemo li da se borimo protiv laži ako više ni sami ne znamo šta je istina?“

Ulaznice za predstave su već u prodaji. Podsećamo da studenti, đaci, škole, fakulteti i penzioneri (uz adekvantnu identifikaciju) imaju 30% popusta na kupovinu ulaznica.

Tokom praznika ulaznice se mogu kupiti online preko sajta pozorišta.