Astro Vikend Plakat

Astro vikend

Vikend astrobiologije nudi maraton predavanja najboljih stručnjaka i prezentera nauke, brojne priče i teme iz oblasti astronomije, astrofizike, astrohemije i naravno astrobiologije, koje poslednjih godina izazivaju sve veću pažnju kako naučne zajednice, tako i šire javnosti i medija. Stro vikend biće održan od 27. do 29. decembra u Domu omladine Beograda. Ulaz je slobodan.

Šira javnost će moći da se detaljno upozna sa aktuelnim istraživanjima vezanim za otkriće vanzemaljskog života kroz tri dana predavanja, naučnih filmova, likovnih radionica, prezentacija astronomskih društava, časopisa, knjiga, filmova, društvenih igara, jednom rečju kroz tri dana astrobiologije. Upoznajte moguće „vanzemaljce“, upozajte Tardigrade ili samo dođite da vidite teleskop ili ekskluzivno kako izgledaju meteoriti koji su pali na Srbiju. Možda vam to pomogne da napravite svoj Svemir!

“Kroz ASTRO Vikend astrobiologije predstavićemo najaktivnije predavače, naučnike –istraživače iz ovih oblasti i najinteresantnije teme astrobiologije. Dom omladine Beograda već pet decenija potvrđuje reputaciju svojevrsnog alternativnog univerziteta i mesta slobodne javne reči. Direktan povod za ASTRO VIKEND je fantastična posećenost serije predavanja „Verovali ili ne“ od strane široke i obrazovane publike, kojim je Dom omladine Beograda kao predavače predstavio seriju mladih naučnika i istraživača kao što su dr Milena Čukić, Ivan Milić, dr Bojan Novaković, Nemanja Martinović, prof. Tijana Prodanović, a koji su kroz naučne teme branili pseudo-naučne teze o skorijoj propasti sveta – Armagedonu.” – DOB

ASTRO VIKEND je partnerski projekat Astronomske opservatorije u Beogradu, Računarskog centra Univerziteta u Beogradu (RCUB) i Doma omladine Beograda. Pokrovitelj projekta je Centar za promociju nauke.