novogodisnji interaktivni mobilni ukrasi
novogodisnji interaktivni mobilni ukrasi

Novogodišnji interaktivni mobilni ukrasi

Kako da od mobilnog aparata napravite novogodišnji ukras

Tokom prazničnog perioda, najviše vremena provodimo sa našim dragim osobama. Za to vreme, naši mobilni aparati su uglavnom na nekom stolu, bez posebne funkcije. Zato vam predstavljamo način kako da od njih napravite interaktivne ukrase za praznike.

Dok provodimo vreme sa našim dragim osobama, tokom prazničnog perioda, naši mobilni aparati uglavnom leže na nekom stolu, “nezaposleni”, čekajući momenat da proslede ili prime prazničnu čestitku. Ipak, možda ne bi bilo loše da se i oni uključe u celokupnu prazničnu atmosferu, tako što će postati praznični ukrasi. Ali potpuno multimedijalni ukrasi.

Za ovu akciju, potrebni su nam sledeći sastojci: pametni mobilni aparat iz porodice iPhone, Android ili Windows Phone aparata, bežična mreža (preporučujemo vašu Wi-Fi mrežu, umesto komšijine) i Internet veza. Pomoću Internet veze, sa Google Play prodavnice, AppStore-a ili Windows Phone Market-a, preuzećete malu besplatnu aplikaciju pod imenom “Blikocinkofón”. Nakon instalacije, sve mobilne aparate koje želite da “uposlite”, potrebno je povezati na istu bežičnu mrežu i nakon toga, pokrenuti aplikaciju “Blikocinkofón”.

Kada su svi aparati spremni, dovoljno je da samo na jednom aparatu pritisnete taster za početak (“play” taster) i voilà! Vaši mobilni aparati će zasvirati novogišnju melodiju kao mali džez orkestar. Svaki od njih zadužen je za jedan deo melodije i automatski prati glavnu melodiju. Na ekranima će se pojavljivati animirani ukrasi za jelku pa samim tim ćete dobiti kompletno multimedijalne ukrase.

Iako kreatori ove aplikacije predlažu da se uz malo “kućne” kreativnosti, vaši mobilni aparati okače na jelku uz melodiju koju sviraju, mi bismo vam ipak preporučili da oni budu na čvrstoj podlozi, da ne bude neprijatnih iznenađenja.

[appbox googleplay eu.inmite.prj.jingles.android]

[appbox windowsphone d359c0a1-2b6d-4e37-aa20-4faad3f1d851]

[appbox appstore 585361255]