Velika očekivanja – uspešan brak

Prstohvat radosti i malo više sreće

Svako od vas je barem deset puta do sada čuo i doživeo onu „ako ništa ne očekuješ, sigurno će biti sjajno”. Ova konstantacija je možda tačna ako se tiče neplaniranih izlazaka, putovanja ili posla, ali ako se tiče braka, naučnici se neće složiti sa nama. Mahnuće glavom i obrazložiće svoje neslaganje sa nama.

Naime, niski standardi u braku, ili izostanak istih vrlo često znaju da budu pogubni za žene. Iako nas majke još od malih nogu pripremaju veoma diskretno na činjenicu da brak kao brak nije ništa spektakularno i da ne bi trebalo da imamo velika očekivanja od njega, stižu nam demanti. Naučnici su ustanovili da su visoki standardi odlična stvar za brak i odskočna daska za održavanje istog u budućnosti. Dakle, tvrdnja „ako mnogo očekuješ, brak je osuđen na propast” može slobodno da se zaboravi.

Tajna je u velikim očekivanjima za uspešan brak! Tako da brak i određuju očekivanja parova. Što znači da parovi koji imaju mala očekivanja trebalo bi da znaju, kako kažu naučnici, da je takav brak osuđen na propast, jer će ubzo ostati bez romantike, strasti, pa i dobre komunikacije – svih neophodnih uslova za sreću. A ako od samog starta imate velika očekivanja onda vi i vaš partner imate baš veliku priliku i šansu da vaš brak bude vrlo uspešan i da budete veoma zadovoljni.

Tako da recept može u ovom slučaju da bude prstohvat radosti, malo više sreće, dodati strasti, kašika dobre komunikacije i jedno veliko očekivanje i sve to sjediniti i konzumirati. To znači da će brak da obiluje ljubavlju, nežnostima, zajedničkom trudu, savršenom komunikacijom, razumevanjem, a baš o takvom braku ste i razmišljali zar ne?

ilustracija: publicdomainpictures