odluka

Pobedite čvrstom odlukom

Čovek od brige, lako gubi zdravlje. Ružne reči, teške situacije svako izbegava, jer donose neprijatne osećaje, ali i fizičke posledice. Ipak, veoma je važno suočiti se sa problemom i ne odlagati njegovo rešavanje. U suprotnom stres koji se manifestuje kroz otežano disanje, lupanje srca, usporavanje metabolizma, može da dovede do hroničnog umora, teške depresije i bolesti.

Važna je odluka. Ma koliko da je teško, prihvatite situaciju i odlučite da budete dobro. U životu je važno da shvatite šta je to što želite i započnete borbu u kojoj ćete da pobedite. Ne oslanjajte se na druge, jer tako slabite duh i ostajete bez snage. Sreća je samo u nama, kao i rešenje za svaku muku.

Sami donosite sve odluke, a dužni ste da za sebe izaberete ono najbolje. Kada je samoostvarenje u pitanju, ne smete da pristajete na manje od onoga što želite. To ne znači da bi trebalo da preduzmete akcije koje ugrožavaju druge, već da budete uporni u pronalasku svog puta do sreće i da vredno radite.

Niko ne može da vas izneveri ukoliko mu ne dozvolite. Izgradite stav prema poslu, odnosu sa drugim ljudima. Ne pravdajte se, ne objašnjavajte se svakome. Kažite Ne ili Da kada to stvarno mislite. Brinite se o sadašnjosti, jer ona obezbeđuje dobru budućnost. Budite zahvalni na svemu što vam se dešava i kada nije dobro, jer vas to vodi do većeg znanja, svesne ljubavi.

Ne ispunjavajte sebe mržnjom, tugom, bolom već se usmerite na stvaranje. Sve možete da prebrodite samo ako želite. Put neće biti lak, niti će sve ići po planu, ali je sigurno da ćete stići do cilja.

Pobednik postajete kada to i odlučite!

foto: freedigitalphotos.net