ID 100257390

Frajeri i u poslu maheri

Nikada nije bila tajna da atraktivnost kod oba pola donosi dodatne poene na status i ličnost pojedinca. Dobar izgled zaista pomaže u napredovanju na poslu, a atraktivniji muškarci brže napreduju i uspešniji su u poslu, kažu poslednja istraživanja.

Šarmantan, zabavan, pametan, atraktivan, ovo su uglavnom ključne osobine kojima se nežniji pol vodi, kada želi pored sebe da ima „dobar materijal“ za ozbiljnu vezu.

Da li je atraktivnost zaista ključni pokretač u svim životnim poljima, kako ljubavnim pa tako i poslovnim?

Prema poslednjim istraživanjima, koja su sprovedena na Harvardu, atraktivnijim muškarcima se, češće puta smeši uspeh na poslu.

Studija se bavila uspešnim preduzetnicima a istraživači su želeli da saznaju da li pol preduzetika kao i fizička privlačnost imaju veze sa boljim ostvarenim rezultatima.

Tako je ustanovljeno da atraktivni muškarci imaju preko trideset i pet procenata veće šanse za uspeh. Pored svoje dopadljivosti, ovi privlačni muškarci su ubedljiviji, što je od izuzetne važnosti za sklapanje poslovnih dogovora i projekata.

Pripadnice nežnijeg pola su imale slabije ostvarene rezultate, bilo da su privlačne ili ne. Jedan od razloga je i što se žene suočavaju sa teškom borbom da budu ozbiljno shvaćene.

Pored poslovnog iskustva i odličnih predloga i pregovaranja prilikom donošenja odluka, jači pol „igra“ i na atraktivnost i pojavu.

foto:freedigitalphotos.net