girl 791222 1280

Smucanje po prirodi – dobri rezultati u karijeri

Priroda je oduvek bila i ostala kao jedan od najboljih pokretača za dostizanje velikih i važnih planova u životu. Biti u prilici da se pojedinac sjedini sa prirodom je odlična prilika da se napravi presek stanja i kratak osvrt na ono što zaista želimo.

Znamo da je dobar osećaj da se osetimo zauzetim i važnim na poslu, a boravak u prirodi je odličan način da na časak usporimo, ostanemo mirni i udahnemo novu energiju, sa kojom ćemo postizati značajne rezultate u karijeri. Evo nekoliko primera zbog čega bi trebalo da boravimo u prirodi što više možemo.

Osvežite pamćenje

Priroda je lek za sve. Prema poslednjim istraživanjima, naučnici su ustanovili da ljudski mozak bolje funkcioniše, obrađuje i pamti informacije kada smo na otvorenom, tj. kada se nalazimo van zatvorenog prostora. Uzmite u obzir ideju daa sledeću pauzu na poslu, iskoristite tako što ćete da popijete kafu u dvorištu kompanije u kojoj radite, umesto u zagušljivoj kancelariji. Napolju će vas osvežiti dašak vetra, možda i po neka kap prolećne kiše, obradovati vesela graja vrabaca, koji skakuću oko vas i žickaju za parče sendviča.

Predah za ceo organizam

Dugo aktivan mozak i naprezanje, dovodi do pucanja, neraspoloženja i velike razdražljivosti. Ponekad pomaže i samo kratka šetnja pre ili posle posla. Svež kiseonik nam dospeva u krvotok, koji nam dalje poboljšava nivo energije. Ako imate dvorište, vi ste pravi srećković jer možete da izađete na prag kuće samo na deset minuta da odmorite i bićete kao novi.  A kada se osećate kao novi, tada ste sigurni da ste spremni za nove izazove koji vas očekuje u toku nedelje na poslu.

Priroda pospešuje kreativnost

Kada sebi dozvolite malo predaha van gradske vreve u obližnjem parku, šumi ili pored jezera, imaćete vremena da se opustite i razmišljate na novi način. Kada ste u prirodi, to predstavlja izazov za mozak da smišlja neke nove kreativne i zanimljive ideje, koje ćete iskoristiti u pravom trenutku kada to bude bilo potrebno. Da li ste znali da boravak u prirodi na četiri dana bez mogućnosti da se koriste mobilni telefoni, tableti i računari, čini dobro tako što se osvežava kreativnost za čitavih pedeset posto, kao i usavršava veština za rešavanje brojnih problema, koji nas čekaju u gradu.

foto: pixabay.com