Screen Shot 2017 05 24 at 14.21.26

Selo „obuklo“ dugine boje

U slučaju da su vam dosadile fasade zgrada, koje su uglavnom sive ili bele boje, verujemo da ćete uživati u eksploziji boja, koje su pogodile malo selo u Indoneziji. Stanovnici sela Kampung Pelangi zaista imaju čime da se ponose jer je u njihovom selu „rođena“ duga.

Ako želite da privučete pažnju i poglede, okrenite se jarkim u upadljivim bojama. Upravo su se ovom teorijom vodili žitelji malenog sela Kampung Pelangi, u Indoneziji. Nekada sive i trošne kuće, obojene su duginim bojama i zasijale su u punom sjaju!

Lokalni savet u selu je izdvojio čak oko dvadeset i dve hiljade dolara, kako bi kuće žitelja u selu oživele, osvežile, zasijale i privukle pažnju brojnih turista.

Tako su fasade, krovovi, prozori, kapije, mostovi, stepenište, ograde ogrnule dugine boje i nema šanse da vam ovo šarenoliko mesto ne izmami iznenađenje i osmeh na licu. Na svakom koraku se nalaze zanimljivi murali i oslikani zidovi.

Kampung Pelangi je postao jedna od glavnih atrakcija na društvenim mrežama, pa će tako u budućnosti postati i omiljena destinacija za posetiti.

U slučaju da vas nekada put nanese baš prema ovom simpatičnom mestu, sa svojim veselim stanovnicima, zaista ćete moći da kažete da znate gde je nastala duga.

Nama se dopada ovaj projekat i smatramo da je selo odradilo dobar marketing.

Šta vi kažete?