problemi

Pozitivno sa problemima

Tokom svog života, čovek ima različite uloge. On je nečije dete, đak, student, brat/sestra, prijatelj, momak/devojka, muž/žena…Svaka uloga nosi određene obaveze, pravila ponašanja, probleme i lepe momente.

Bez tereta, bola, gubitaka, ne bi bilo ni ljudskog napretka, niti dobitka. Bez teških momenata ne bismo mogli da osetimo sreću. Ipak, mnogo više vremena utrošimo razmišljajući o problemu, nego o njegovom rešenju. Previše negativnog razmišljanja kvari nam raspoloženje, narušava zdravlje, oduzima energiju. To možemo da vidimo na primeru u kojem kada žurimo u školu ili na posao i razmišljamo kako ćemo da zakasnimo, uvek ostvarimo misao, a dobijemo i prekor pretpostavljenih. Zato ako već kasnite, uvek pomislite “Nekako ću se već izvući”. Takvim razmišljanjem, umanjujete negativne posledice.

Čoveka sve više muči egzistencija. Ma koliko da je teško, svako mora da sačuva osmeh i sposobnost igre, kako bi dozvolio pozitivnoj energiji da kruži i kako bi mogao dalje konstruktivno da deluje.

Ukoliko ste preopterećeni poslom, životnim problemima, pokušajte da u toku dana misli usmerite na svoj cilj i na ono što vas čini srećnim. Samo tako možete da izađete iz okvira nametnutog i sagledate stvari na pravi način, vidite druge mogućnosti. Problemu pristupajte sa verovanjem da rešenje postoji.

Energiju usmerite na kreiranje boljeg života, a ne na trenutni nezavidan položaj. Svaka pomisao da ste “jadni” I “ugroženi”, učiniće da svaki minut provedete bez energije I ideje.

Život nam niko sem nas ne može učiniti lepšim. Zato se naoružajte osmehom, velikim i jakim srcem i odlučite se da budete pobednik!

foto: freedigitalphotos.net