EvroBook post 6. Katarina Korša

Evro Book doprinosi borbi protiv nasilja: “ČITAJ DA BUDEŠ NAJJAČI!”

Evro Book je, kao društveno odgovorna kompanija, odlučio da se pridruži borbi protiv nasilja u porodici i pokrene kampanju „Čitaj da budeš najjači!” Na 64. međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu, 25. oktobra ova izdavačka kuća organizuje i istoimenu tribinu „Čitaj da budeš najjači”, a zatim će nizom aktivnosti nastaviti sa humanitarnom kampanjom do 25. novembra, Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama. Na fotografijama u kampanji „Čitaj da budeš najjači!” prepoznaćete uticajne i uspešne žene iz sveta kulture, umetnosti, medija i drugih oblasti.

EvroBook post 1. Jovana Atanacković

Na 64. međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu (20. 10 – 27. 10. 2019) „Evro Book” će za borbu protiv nasilja donirati pet dinara od svakog prodatog primerka sledećih izdanja (navedene knjige biće posebno obeležene nalepnicama s prepoznatljivom belom trakom, simbolom borbe protiv nasilja):

 1. Mama, Elen Delforž, Kenet Greban;
 2. Doktor, Saša Edi Đorđević;
 3. Uspon zla, Robert Galbrajt;
 4. Samo moja draga, Gejbrijel Talent;
 5. Poznata tama, Ejmi Endžel;
 6. Zataškavanje, Robert Skrag;
 7. Krvava pomorandža, Harijet Tajs;
 8. Između nas, Sendi Džouns;
 9. Gde nestaju odbegli, Ema Rouli i
 10. Zvezde nad Berlinom, Sara Matijas.

Kao ustanova kulture, smatramo da je naša obaveza da kroz svoj rad negujemo moralne vrednosti i kulturu, da podsećamo svoje čitaoce da su poštovanje prema drugima i odgovorno ponašanje osnov zdravog društva i ostvarenog pojedinca. Potporu našoj kampanji pružilo je i Ministarstvo kulture i informisanja, podržavši objavljivanje knjige Mama, zbirke ilustrovanih lirskih priča, koje govore o ljubavi, poštovanju i zahvalnosti prema svim ženama, kao simbolima života, požrtvovanja i ljubavi. Veliku zahvalnost dugujemo damama koje su podržale našu zamisao i pristale da se fotografišu za potrebe kampanje.

Evro Book
EvroBook post 7. Jelena Bajić Jočić

Na fotografijama u kampanji „Čitaj da budeš najjači!” prepoznaćete uticajne i uspešne žene iz sveta kulture, umetnosti, medija i drugih oblasti.  Za kreativni deo ovog dela kampanje (foto i kreativno rešenje) zadužena je Tijana Janković – Jevrić (Miss Stills Photography).

 1. Gordana Radisavljević Jočić (glavna i odgovorna urednica poznatog portala);
 2. Jovana Atanacković (masker);
 3. Katarina Korša (glumica i voditeljka);
 4. Ljiljana Šarac (pisac);
 5. Jelena Bajić Jočić (rediteljka i producentkinja);
 6. Tamara Šparović (direktorka marketinga internacionalne kompanije);
 7. M. Veljković (pisac);
 8. Zoja Pavlović (PR i marketing menadžer pozorišta);
 9. Mila Milosavljević (novinarka);
 10. Dragana Daničić (novinar i urednik naučnog programa nacionalne televizije);
 11. Maja Regoje (inženjer geologije i joga instruktorka);
 12. Adriana Čortan (TV voditeljka);
 13. Sara Đorđević (student i medicinski radnik);
 14. Ana Grigorjev (akademska slikarka i ilustratorka) i
 15. Milica Ašćerić (PR i marketing menadžer).

Iako je cilj naše kampanje borba protiv svih vidova nasilja kroz promociju kulture čitanja i širenja znanja u celom društvu, odlučili smo da se fokusiramo na borbu protiv nasilja nad ženama: Dete koje nauči da poštuje svoju majku, izrašće u čoveka koji će poštovati neprikosnoveno pravo svakog pojedinca na život bez nasilja.

Evro Book
EvroBook Insta post test

Kampanju „Čitaj da budeš najjači!” možete pratiti preko Evro Book profila na društvenim mrežama (Facebook, Instagram i Twitter – @evrobook, hešteg#ČitajDaBudešNajjači).

Pozivamo vas da podržite ovu inicijativu i doprinesete borbi protiv nasilja, kroz pravovremeno informisanje ugroženih kategorija društva o tome kada, kome i kako treba da se obrate ako trpe nasilje, kako bismo, ukazujući na preventivne mere, smanjili broj potencijalnih žrtava.

Nastavimo ovu borbu na nove, drugačije i delotvornije načine. Naoružajmo znanjem svoju decu i svoje sugrađane kako bi mogli da se suprotstave verbalnom, elektronskom i fizičkom nasilju. Zato, Čitaj da budeš najjači i prijavi nasilje!

Evro Book
 • Policija: 192 (dostupna linija 24h)
 • SOS dečja linija – NADEL Srbija: 116 111(besplatna linija, 24h)
 • Roditeljski telefon: 0800 007 000(besplatna linija, radno vreme od 16 do 22h svakog dana)
 • SOS telefon za žene žrtve nasilja: 0800 222 003(besplatna linija, 24h)
 • Sigurna kuća Beograd: 0800 011 011(besplatna linija, radnim danima od 10 do 19h)