DD235651 NDF dodela paketica predstava

Novak Đoković Fondacija novogodišnjim paketićima obradovala mališane širom Banata

„Gde su radost i sreća, tu je ljubav veća“ – Novak Đoković Fondacija je uoči praznika obradovala 523 mališana uzrasta tri do sedam godina čije su porodice primaoci novčano socijalne pomoći; novogodišnji paketići podeljeni deci u Beloj Crkvi, Plandištu, Sečnju, Žitištu i Novoj Crnji; u Karavanu sreće započetom 2021. širom Južne i Jugoistočne Srbije i nastavljenom 2022. u Istočnoj Srbiji Fondacija u protekle tri godine podelila 1234 paketića; uključite se i vi u Sezonu darivanja 2023!

U saradnji sa predškolskim ustanovama, lokalnim samoupravama i centrima za socijalni rad, ova plemenita ideja okupila je ukupno 18 društveno odgovornih kompanija–prijatelja Fondacije koje su dale svoj doprinos u vidu raznih donacija: igračaka, društvenih igara, knjiga, kozmetike i higijene, garderobe, kombi vozila, smeštaja, prostorija za pakovanje, namirnica, potrošnog materijala i prevoza paketića. 

Posebnu zahvalnost Fondacija upućuje lokalnim centrima za kulturu koji su ustupili svoje prostorije i time umnogome pomogli u realizaciji ovog humanitarnog događaja: Centru za kulturu u Beloj Crkvi, Kulturno-obrazovnom centru „Vuk Karadžić“ u Plandištu, Obrazovno-kulturom centru Sečanj, Domu kulture u Žitištu, kao i Domu kulture u Novoj Crnji.

„Naša Fondacija je aktivna u svim delovima Srbije, često smo na putu i ponekad ne provodimo mnogo vremena zajedno. Ovo putovanje je poslužilo kao sjajna prilika za naš kompletan tim da uživa u druženju i divnoj atmosferi, koje smo podelili sa ljudima širom prelepog Banata. Svuda smo lepo prihvaćeni i drago nam je da smo velikom broju dece izmamili osmeh na lice.

Inspirisani našom tradicionalnom akcijom, vodimo se time da svako dobro delo ostaje zapisano u vremenu i mi ćemo nastaviti da se trudimo da usrećujemo mališane širom Srbije, poput ovih danas koji su se uverili da i van njihovog malog sveta postoje ljudi koji ih vole i koji su radi da im pomognu.

Nadamo se da će im ovo druženje sa brojnim vršnjacima  dati dodatnu snagu u daljem odrastanju. Mi na ovaj način privodimo kraju još jednu uspešnu godinu u kojoj smo ostvarili značajne lokalne i regionalne projekte. Zahvaljujemo se svim našim prijateljima i ovom prilikom im čestitamo novogodišnje i božićne praznike. Posebnu zahvalnost dugujemo našim predivnim volonterima, bez kojih realizacija ovog projekta ne bi bila moguća,“ poručila je Maja Kremić, nacionalna direktorka Fondacije.

Kompanije koje su podržale projekat su: LPP Serbia d.o.o. – brend SinSay, Raspberry Plum Ltd., TC BIG, Eurocom international d. o. o., Pertini Toys d.o.o., Lomax Company d.o.o. – Kosili, Orbico d.o.o., JRJ d.o.o., Oralent d.o.o., B23 Office, Transfera d.o.o., Pepsico inc., Knjaz Miloš a.d., Swisslion-Takovo d. o. o., Foundever SBA d. o. o., Delicious Food d. o. o., Endava d.o.o., te Jumbo Travel d.o.o.

Projekat u okviru kog Novak Đoković Fondacija ima za cilj da paketićima obraduje decu u vreme praznika je od 2021. prepoznatljiv pod nazivom “Karavan sreće” i u protekle tri godine je usrećio 1234 mališana u 23 srpske opštine.

Uporedo sa ovim projektom, Novak Đoković Fondacija realizuje kampanju Sezona darivanja 2023. u okviru koje se prikupljaju sredstva za adaptaciju i opremanje novog vrtića u Rvatima u opštini Raška, kapaciteta 60 mesta. Kampanju možete podržati donacijom na sajtu fundraise.novakdjokovicfoundation.org ili slanjem SMS-a sa tekstom “Rvati“ na 2205 (cena poruke je 200 dinara i važi za sve mreže u Srbiji).