ljubav 385
ljubav 385

Muška poruka traži opširniji odgovor

Žene, ipak, kratke i jasne!

Mnogo vremena žene i muškarci provedu u razmišljanju kakvog sadržaja bi trebalo da bude SMS poruka, upućena osobi koja im se dopada. Svima nam se dešava da posle opcije send, pomislimo kako je trebalo da sadržaj, ipak, bude malo drugačiji. Kako je ovde u pitanju nedostatak interakcije licem u lice, u pisanoj reči moramo biti vešti.

U današnje vreme, mobilni telefoni i različiti mediji igraju glavnu ulogu kada je ljubav u pitanju. Ako ne dobijemo bar jednu poruku u toku dana od voljene osobe, smatramo da i nemamo neke velike šanse za uspeh. Svakako da je upotreba ovog medija promenila komunikaciju, pa i naše ljubavne akcije. Veći deo udvaranja obavimo preko mobilnog telefona ili društvene mreže. Upravo zato moramo više pažnje da obratimo na sadržaj same poruke, odnosno na to da što bolje, slikovitije opišemo naša osećanja i želje.

Muško ženska prijateljstva su divna i zbog razmene znanja o potrebama i razmišljanjima suprotnih polova. Mnogo vremena trošimo na smišljanje ljubavne taktike. Prikupljamo informacije sa svih strana o tome kako bi trebalo da se ponašamo i zavedemo partnera do ludila. Neki svoju zainteresovanost pokazuju i kroz pažljivo birane znakove interpunkcije, dok drugi upravo izostavljanjem ovih znakova. Neki jednostavno žele da ostave utisak hladnoće i da su poruku pisali u prolazu, bez velike pažnje, dok drugi imaju potrebu da vam pokažu koliko ste im bitni. Ali sve je stvar naše ”ciljne grupe”, našeg znanja, obrazovanosti i potrebe. Kakve poruke pišu muškarci, kave žene ? Koje su naše potrebe? Kojom taktikom se služimo i gde grešimo?

Prvo pravilo svake uspešne veze i uspešne poruke, jeste da slušamo sebe. Često se opterećujemo porukama koje svakako da nisu merilo nečije emocije ili količine zainteresovanosti, ali ako je već tako morali bismo više da pazimo. Postoje očekivanja i kod muškaraca i kod žena. Većina pripadnika ječeg pola, kada pošalje poruku u kojoj piše ”Šta radiš?”, zaista to i misli. Na ovakvu poruku od žene se očekuje da napiše duži odgovor sa detaljnijim opisom. Odgovor npr. ” Čitam knjigu.” ili ”Ništa.” smanjuju njegovu volju. On želi da zna gde ste dok čitate knjigu. Da li ste na krevetu, terasi, u kupatilu, a ako baš ”ništa” ne radite, da li je to na krevetu, terasi, na ulici, u kuhinji, na podu. On želi, ne kontrolu, već potpunu sliku o vama. Odgovor ”Kod kuće sam. Čitam knjigu, mnogo je dobra, ispričaću ti kad se vidimo.”, mogla bi da bude zadovoljavajući, jer ima pozitivan kontekst odnosno govori o postojanju zainteresovanosti. Sledeća poruka koju ćete, drage dame, ugledati na ekranu zahtevaće vaš odgovor za mesto, vreme i dan susreta. Možemo da kažemo da je ovakva komunikacija uspešna.

Žene su često preopširne i neodređene u prikazivanju svojih želja. Sve iz straha da će biti odbijene. Očekuju da će muškarac pročitati između redova, pogotovo ”onaj pravi”. Zato ne bi bilo loše biti konkretan u željama. Poruka ”Dođi, želim da se vidimo.”,  jasna je i ne bi trebalo da bude sumnje niti straha u slanju ovakvog sadržaja. Onaj muškarac koji ima želju da ostane u kontaktu svakako će pozitivno da odreaguje.

Muškarci damine kratke i jasne odgovore mogu da protumače kao neiskrene i kao mogućnost da je neka zamka u pitanju. Ovo se dešava kada jača polovina želi da nešto izbegne ili uradi, a za šta zna da može da dovede do komplikacije u odnosu. Tada On pažljivo bira reči i piše opširnu poruku. Ukoliko dama odgovori kratko i jasno da se slaže i da je sve u redu, moguće je da muškarac pomisli kako se ona šali i da verovatno ima neki ženski osvetoljubivi plan. Očigledno da kod određenog broja jačeg pola postoji čvrsto verovanje da žena uvek sve iskomplikuje, da svi dogovori idu samo u njenu korist. U ovom slučaju mučkarac pokazuje svoju nesigurnost kao i to da još uvek jasno ne vidi ženu pored sebe, odnosno da u njoj vidi samo svoja predhodna loša iskustva.

Istina je da će žena pristati na partnerov predlog ako je logičan, konstruktivan, realan, ako joj donosi zajedničke i lepe trenutke. Zato je moguće da čak i Ona kao žena prepuna ideja, volje, inicijative, često veoma nestrpljiva, lako prihvati vaš predlog makar on zahtevao i više vremena za realizaciju određene zajedničke akcije. Ovo je postupak zrele, i posvećene osobe, koja svakako da je vredna pažnje.

Žena, na pitanje koje umemo u kasnim satima jedni drugima da prosledimo putem SMS-a, a to je “Spavaš li?”, može da odgovori samo kratko “Ne spavam.”. Neke muškarce to može da zbuni, uznemiri, natera ih da se povuku, jer uvek očekuju i obrazloženje, razlog zbog čega je Ona budna, kao i određeno pitanje, kako bi se komunikacija nastavila. Međutim, ovo nije stvar oko koje bi jači pol trebalo da se uznemirava, jer žene su ponekad konkretne i jasne. Ovakav odgovor ne znači da Ona želi da prekine trenutnu komunikaciju.

Istina je da nije sve crno belo. Pratite intuiciju i dobro preispitajte svoja osećanja, a zatim, kada shvatite šta želite to i otkucajte. Bitno je da ne budete napadni već zanimljivi. Šaljite poruke bez strahova, zavodljive i jasne. Pratite prirodni ritam, tj. sopstvene potrebe. Osluškujte srce, a mozak i prsti, odradiće za vas najbolje što znaju.

Ambro-FreeDigitalPhotos.net