ID 10070129

Zaljubljeni momci koračaju sporije

Svi mi imamo čudesan i različit stil hodanja. Niko ne hoda isto, zar ne? Sigurni smo da svoje momke i drugare prepoznajete po hodu. Da li ste znali da zaljubljeni tipovi koračaju znatno sporije?

Muškarci nekako uvek imaju tendenciju da hodaju brže nego što to čine žene, jer je brzina hodanja određena fizičkim karakteristikama. Upravo zbog toga ih ne zovemo džaba jači pol.

Ono što je svakako zanimljivo jeste da zaljubljeni muškarac smanjuje svoju brzinu hodanja kako bi odgovarao tempu njegovoj partnerki.

Istraživanja pokazuju da zaljubljeni muškarac koji šeta sa svojim partnerom, usporava u proseku oko sedam sekundi kako bi prilagodio svoju brzinu sa svojom nežnijom polovinom. Da li je u pitanju samo pažnja?

Opet je priroda umešala prste. I nije samo pažnja u pitanju.

U drevnim društvima, grupe su nekada hodale na duge staze. Prekomerna potrošnja energije je posebno uticala na nežniji pol i sposobnost da žena ostane u drugom stanju zbog osetljivosti reproduktivnog sistema.

Naučnici smatraju da, zahvaljujući evoluciji, muškarci koračaju sporije pored svojih partnerki. Kada žene koračaju sporije, na taj način štede energiju i imaju veću šansu za potomstvo.

Nežniji pol sa sigurnošću može da odahne uz prave muškarce jer ih oni nikada neće ostaviti u prašini iza sebe. Nema dileme!

foto: imagerymajestic at FreeDigitalPhotos.net