Foto: Tijana Janković

Deset najlepših poljubaca na svetu

Najbolji način da iskažete emocije

Poljubac-najdivniji osećaj koji nam usne pružaju. On je čaroban dokaz ljubavi i brige poznat samo čoveku. Ljudi se ljube od kad je sveta i veka. Za neke je on intimniji čin od samog seksualnog kontakta…

Ne postoji tačan dokaz kada su naši preci počeli da se ljube, ali do današnjih dana nije izmišljen ni jedan bolji način za iskazivanje emocija od poljupca! On je svojevrstan začin u ljubavnoj igri zaljubljenih parova, ali u isto vreme i divan znak naklonosti i pažnje u neerotskim vezama, kakve su prijateljske, rođačke, roditeljske… Naravno da se i sami poljupci razlikuju. Postoji nekoliko hiljada vrsta poljubaca. Ovo su neki od najlepših i najčešćih.


Cmok

Prijateljski poljubac. On pokazuje da nam je drag taj koga ljubimo. Obično se tako ljubi na prvom sastanku. To je brz poljubac u obraz ili u usne. Obično je propraćen zagrljajem. „Cmokom” čestitamo praznike, pozdravljamo se, bodrimo, iskazujemo svoje saosećanje sa drugim ljudima koji su u tugi i bolu…


Leptir poljubac

Jedan od najdivnijih i najnežijih poljubaca „očima”. Strast može da se raspali i ako nekog nežno poljubite trepavicama. Obrazi su vam prilepljeni tako da dišete kao jedno biće. Trepćite nežno i polako i trepavicama, kao leptirovim krilima, milujte se po licu. Naravno leptir može baš svuda da šeta.


Poljubac u uho

On je najčešće predigra za sex. U centru zbivanja je partnerovo uho koje je i vrlo razvijena erogena zona. Lagano i bešumno prelazite jezikom po uhu. S vremena na vreme gricnite resicu, tako će te zainteresovati ljubavnika i preći na sledeći nivo ljubavne igre. Naravno, izbegavajte bučne „cmok” poljupce direktno u uho, jer možete izazvati kontra efekat!


Eskimski poljubac

Ovde je glavna stvar da imate veći nos! Ako vas je već priroda obdarila iskoristite tu prednost! Ovo je najsimpatičniji poljubac na svetu i pripisuje se Eskimima. Poljubac nosem! Čela su vam spojena, a nosevima se dodirujete. Naravno, ako imate kijavicu izbegavajte ovakav vid intimiziranja da ga partner ne bi pogrešno protumačio kao vlažni, topli i lepljivi eskimsko-francuski!


Poljubac u oko

U ovoj ljubavnoj igri koristite i ruke. Obgrlite ljubavnikovu glavu i mazite ga po licu i slepoočnici, a zatim lagano spustite usne na njegove kapke. Ovim poljupcem možete ga buditi ujutro ili poželeti mu slatke snove. Ovaj poljubac nije strastven, ali je vrlo intiman i mnogo govori.


Francuski poljubac

Najpoznatiji poljubac na svetu. Proslavili su ga holivudski filmovi. U Francuskoj se on zove engleski poljubac! Svi se sećate tinejdžerskog straha od prvog francuskog poljupca! Mnogi su ga uvežbavali tako što su kotrljali jezikom kliker u čaši! Za neke je on i poljubac duše. Smatra se da nam se u toku francuskog poljupca duše pomešaju, i hteli ne hteli, mi se zaljubljujemo! U ovoj ljubavnoj igri pored usana najveću ulogu ima jezik. Bilo da volite dugo ljubljenje ili kratke i strasne francuske poljupce, vodite računa, najčešće se završavaju u plamenu strasti! Ako volite da ekperimentišete, stavite u usta i kockicu leda. Ne zaboravite da on to ne sme da primeti. Ljubite ga sve vreme držeći kockicu leda između jezika i usana dok se ne otopi. Ovako je francuski poljubac mnogo senzualniji i erotičniji.


Majčinski poljubac

Poljubac utehe, podrške i nežnosti. Upućuje se onima do kojima nam je stalo i na taj način se iskazuje brižnost. On je topao i nosi intimnu poruku da ste pravi zaštitnik u tom odnosu. Naravno, reč je o poljupcu u čelo.


Džentlmenski poljubac

Nežno prislonite usne na njenu ruku i ovlaš je poljubite. Nekada je muškarac morao da podigne obrve i pogleda damu pravo u oči dok joj ljubi ruku. To je bio način da joj saopšti da je ona za njega izuzetna i da je veoma poštuje. Prsti su takođe erogena zona i sam topao dah na rukama može da učini čuda! Budite pažljivi sa ovim poljupcima, ne bi bilo zgodno da njenoj majci ili baki baš tako toplo ljubite prste!


Šljivica poljubac

Strastveni poljubac po telu ili na usnama. Pored jezika i usana najveću ulogu imaju zubi. Ljubite se meko po usnama i lagano ih grickajte. Pazite samo da ugriz ne bude previše jak. Nije poenta da ga raskrvarite, ali je šmekerski da ostavite vaš trag na partnerovom telu. Modre ljubavne uspomene su slatke i ne zadržavaju se dugo!


Virtualni poljubac

Pošaljite svom voljenom biću pregršt poljubaca u ljubavnom pismu. Namažite usne jarkim karminom i izljubite papir. Naravno ovo je jedan od onih romantičnih staromodnih rešenja. Ako se ne viđate sa partnerom po čitav dan zbog posla ili ste razdvojeni, onda mu možete poslati simbol poljupca sms-om ili e-mail-om. Iako ovo nije zapravo poljubac nego njegova imitacija, neka ipak bude znak da mislite na svoju ljubav!

Foto: Tijana Janković