Screen shot 2014 02 19 at 12.38.03

Predstava Višnjik inkluzivnog pozorišta

Parobrod teatar i Centar za edukaciju, istraživanje i razvoj Udruženje Duša i Compagnie Arti-Zanat’ prirediće javno izvođenje radionice inkluzivnog pozorišta, predstave Višnjik,  u petak, 21. februara u 19h u UK Parobrod. Ulaz je slobodan.

 Reditelj i voditelj radionice: Richard Grolleau, Pariz/Francuska

Igraju: Vesna Avramović, Richard Grolleau, Dragan Jugović, Marija Jugović, Petar Jugović, Slobodan Lazić, Milutin Savić, Darko Sekulić

“Tema Čehovljevog “Višnjika” će nam poslužiti da vam opišemo naš prvi ljubavni susret sa pozorištem. A sada, zamislimo zajedno da smo iznenada saznali iz novina da naše pozorište mora da nestane. Kako će reagovati svako od nas? Kako ćemo da branimo ono što najviše volimo?” – Richard Grolleau, reditelj i voditelj radionice.

Ideja projekta NA TREĆI POGLED, bila je da se javna prezentacija radionice (predstava) izvodi kako u institucijama kulture u zajednici, za najširu publiku, tako i u psihijatrijskim institucijama i dnevnim centrima, gde bi publika bili psihijatrijski pacijenti i medicinsko osoblje. Predstava “Na treći pogled… Višnjik” do sada je izvedena u šest psihijatrijskih ustanova i kulturnih centara u Srbiji, a premijerno je izvedena 9. oktobra 2013. u CZKD-u.

NA TREĆI POGLED je projekat udruženja korisnika psihijatrijskih usluga Duša (Beograd, Srbija) i udruženja Compagnie Arti-Zanat’ (Pariz, Francuska) u čijem je središtu ciklus inkluzivnih pozorišnih radionica – radionica umetničke podrške – sa grupom od sedam članova udruženja Duša. Richard Grolo poslednje tri godine intenzivno sarađuje sa članovima udruženja Duša i ovo im je četvrta predstava.