Plesni koncert “Put oko sveta sa plesnom grupom FLY”

U ustanovi kulture Palilula, 27. marta, u 13h, plesni klub FLY u saradnji sa humanitarnom organizacijom “Srbi za srbe”, održaće koncert pod nazivom “Put oko sveta sa plesnom grupom FLY”.

U holu UK “Palilula”, biće postavljena kutija za dobrotvorne priloge koji će služiti kao ulaznice.

Cilj ovog dešavanja je upoznavanje svetskih kultura kroz igru i ples, promovisanje kreativnosti i edukacije mladih u okviru plesne scene Beograda, kao i sakupljanje sredstava za pomoć porodicama širom Balkana.

Grupa mladih plesača i trenera predstaviće svoj rad sa decom kroz koreografije koje povezuje zajednička priča o kulturama mnogih zemalja, kao i aspektima plesa koji te zemlje povezuju.

Plesni klub Fly je osnovan 2000. godine u Beogradu i broji preko 500 članova. Bavi se raznim plesovima u koje spadaju savremeni, moderan i jazz balet. Učestvovali su na mnogobrojnim manifestacijama, sportskim dogadjajima, muzičkim koncertima, državnim i evropskim takmičenjima na kojima su postigli izvanredne rezultate.

Humanitarna organizacija “Srbi za srbe” postoji od 2005. godine, i od tada, mladi i energični ljudi u organizaciji prikupljaju pomoć za srpske porodice širom Balkana. Dobili su brojne nagrade i zahvalnice za rad organizacije i humanitarne aktivnosti.