4 1

Nagrađeni na Štrih Festu

U Kulturnom centru Čukarica održan je prvi Štrih Fest, festival predstava nastalih od odbačenih, odnosno štrihovanih delova tekstova.

Žiri, u čijem su sastavu bile glumica i profesorka na Fakultetu dramskih umetnosti Branka Pujić, novinarka i autorka rubrika za kulturu Beogradskog i Jutarnjeg programa RTS-a Marija Miljević Rajšić, a na čelu sa predsednikom žirija, rediteljem ,profesorom Akademije lepih umetosti i Čukaričkim lokal patriotom Petrom Stanojlovićem, dodelio je šest nagrada.

Nagradu ”Viteško srce”, za najbolju žensku epizodnu ulogu, žiri je dodelio dvema glumicama Teodori Ristovski i Bojani Grabovac iz trupe Ludum Ludum, a za uloge u predstavi ”Kad se snovi ispune ne može se više živeti u njima”.

Nagradu ”Vitez Žarko” za najbolju mušku epizodnu ulogu dobio je budući vitez glume, multitalentovani Miloš Jadžić, glumac predstave ”Kad se snovi ispune ne može se više živeti u njima”.

Nagradu ”Olivera Marković” za najbolju glavnu žensku ulogu dobila je Marta Bereš za ulogu u predstavi ONE GIRL SHOW.

Nagradu ”Milan Srdoč” za najbolju mušku glavnu ulogu dobio je Dušan Jović za ulogu u predstavi ‘’Nušić u Trsteniku’’.

Nagradu ”Čitačka voda” za najbolju režiju dobila je Branislava Stefanović za predstavu ‘’Nušić u Trseteniku’’.

Nagradu ”Čitačka voda” za najbolje integrisan štrih, što je i tema ovog festivala, dobila je predstava ”Kad se snovi ispune ne može se više živeti u njima” trupe Ludum Ludum.

Pored pomenutih nagrada koje je dodelio stručni žiri, na festivalu su dodeljene još dve nagrade.

Nagradu publike za najbolju predstavu dobila je predstava ONE GIRL SHOW. Ista predstava dobila je i nagradu medijskog pokrovitelja za najbolje izvedenu predstavu, koju je dodelio ko drugi, nego RTS koji svojim programom daje posebno mesto i značaj kulturi.